Nazwisko: Cywiński

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=6664&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Robert36

Sympatyk

Post autor: Robert36 »

Witam nie jestem pewien czy rozchodzi się panu/ni o nazwisko Cywiński ?W mojej rodzinie kilkoro przodków zmieniło nazwisko z Cywka na Cywiński wywodzili się z Dąbrowic okolice Krośniewic Kutna.
piotrc3

Re: Nazwisko: Cywiński

Post autor: piotrc3 »

Robert36 pisze:Witam nie jestem pewien czy rozchodzi się panu/ni o nazwisko Cywiński ?W mojej rodzinie kilkoro przodków zmieniło nazwisko z Cywka na Cywiński wywodzili się z Dąbrowic okolice Krośniewic Kutna.
piotrc3

Re: Nazwisko: Cywiński

Post autor: piotrc3 »

Witam,ja pochodzę z byłego radomskiego i jeszcze dokładnych informacji nie mam, ale jest bardzo wysoce prawdopodobne, że mój przodek w linii męskiej nazywał się Cywka, a przywędrował w roku ~~1860 na te ziemie lub trochę wcześniej
Chętnie podziele się info
Luziński_Marcin

Sympatyk
Adept

Post autor: Luziński_Marcin »

Witam, też mam w rodzinie Cywków/Cywińskich z radomskiego. Proszę o kontakt!

ML
Awatar użytkownika
gawroński_maciej

Sympatyk

Cywińscy

Post autor: gawroński_maciej »

Szukam potomków Stanisława Cywińskiego a rodzeństwa Antoniego który urodził się w 1842 roku w Małych Radowiskach i ich potomków. Przekazy rodzinne mówią i powiązaniach z pałacem w Wałyczu koło Wąbrzeźna. Żoną Stanisława Cywińskiego była Katarzyna z Topolskich.
Awatar użytkownika
gawroński_maciej

Sympatyk

Cywiński

Post autor: gawroński_maciej »

Witam
Tak , rozchodzi mi się o nazwisko Cywiński :) .
Jak do tej pory odnalazłem przodków Cywińskich w powiecie Wąbrzeźno we wsi Płużnica i Małe Radowiska . Mój prapradziadek urodził się w tej wsi w 1842 roku, jego ojcem był Stanisław Cywiński a matką Katarzyna z Topolskich Cywińska . Jak do tej pory nie mam sprawdzonych wiadomości o powiązaniu moich Cywińskich z Cywińskimi z okolic Kutna i Krośniewic.
Może Panowie jakieś wiadomości rodzinne o powiązaniach swoich Cywińskich z Cywińskimi, z Wąbrzeźna i okolic.
pozdrawiam Maciej z Torunia
Wiki782

Post autor: Wiki782 »

Witam :) Noszę nazwisko Cywka i bardzo bym chciał wiedzieć coś więcej o moich korzeniach i rodzinie. Pozdrawiam Wiktoria z okolic Cieszyna.
Awatar użytkownika
craft
Adept

Post autor: craft »

Luziński_Marcin pisze:Witam, też mam w rodzinie Cywków/Cywińskich z radomskiego. Proszę o kontakt!

ML

Moi Cywkowie są z okoli Załazy Zwoleń
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”