Nazwisko: Cichocka

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Bienkowska_Monika

Re: Nazwisko: Cichocka

Post autor: Bienkowska_Monika »

Witam,

Witam, mój dziadek to Stanisław Cichocki młynarz, syn Seweryna Cichockiego także młynarza ur. w Sokołowie Podlaskim, wnuczek Klemensa Cichockiego młynarza (ur ? podobno Warszawa poszukuję) i Aleksandry Gajzler (ur Warszawa),prawnuk Karola Cichockiego młynarza i Marianny Piotrowicz. Próbuję ustalić gdzie urodził się Karol oraz gdzie zmarł. Jeżeli ktoś może mi pomóc będę wdzięczna.

Pozdrawiam
J_Agni

Sympatyk

Post autor: J_Agni »

Cichoccy z Podkarpacia - mieszkali w Jarosławiu a od ok. połowy XIX w. w Oleszycach. Może ktoś ma Cichockich z Jarosławia?
Pozdrawiam
Agnieszka
Krzysztof_Gruszka

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Krzysztof_Gruszka »

Witam,Agnieszko przeszukaj w Genetece pokaźny zbiór indeksów z Podkarpacia zajmie Ci to 15 minut i będziesz miała rozpoznane dostępne on-line zbiory ,jeśli jeszcze nie ma zindeksowanych miejscowości które Cię interesują musisz poszukiwać samodzielnie.
Pozdrawiam Krzysztof
janszum

Sympatyk

Post autor: janszum »

Bienkowska_Monika pisze:Witam,

Witam, mój dziadek to Stanisław Cichocki młynarz, syn Seweryna Cichockiego także młynarza ur. w Sokołowie Podlaskim, wnuczek Klemensa Cichockiego młynarza (ur ? podobno Warszawa poszukuję) i Aleksandry Gajzler (ur Warszawa),prawnuk Karola Cichockiego młynarza i Marianny Piotrowicz. Próbuję ustalić gdzie urodził się Karol oraz gdzie zmarł. Jeżeli ktoś może mi pomóc będę wdzięczna.

Pozdrawiam
Mój kolega jest prawnukiem Klemensa Cichockiego i Aleksandry Geizler. Chętnie wymieni się z Tobą informacjami o rodzinie. Na priv podam Ci jego meila. Życzę ciekawego kontaktu. Jan Szumski
J_Agni

Sympatyk

Post autor: J_Agni »

[quote="Krzysztof_Gruszka"]Witam,Agnieszko przeszukaj w Genetece pokaźny zbiór indeksów z Podkarpacia zajmie Ci to 15 minut i ]

Dziękuję Krzysztofie za zainteresowanie moim problemem, jednak nie jestem w punkcie zero, sprawdzam Genetekę, SzWA, APy, podróżowałam też specjalnie do kancelarii w kolegiacie w Jarosławiu...
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
Cichoccy z Jarosławia (Zofia ur. ok.1833 c.Marcina?/Tomasza? i Małgorzaty Kuźmińskiej, rodzice Marcina/Tomasza i Małgorzaty...)
Pozdrawiam :)
Agnieszka
Cichocki89

Post autor: Cichocki89 »

Kwiatkowski pisze:Witam
Moja już zmarła ciocia była z domu Cichocka, pochodziła z terenów parafii Pniewnik pow. węgrowski
Pozdrawiam
Piotr Kwiatkowski
Moi Cichoccy pochodzą z parafi pniewnik .
Pradziadek i rodzeństwo a takze jego ojciec i dziadek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”