Witam wszystkich poszukiwaczy .Już od jakiegoś czasu obserwuję ten portal z dużym zainteresowaniem.Dzięki Wam moje poszukiwania ruszyły do przodu .Dzisiaj chciałbym podzielić się wiedzą dotyczącą tematu:represjonowani na Ukrainie w latach 1917-91 tzn.z tych lat pochodzą dokumenty .Uwaga:znalazlem osobę ,ktora nie występuje w zadnych innych spisach,"memorialu " itd .a tutaj jest.
adres :
http://archive.zt.gov.ua
krok drugi:Розсекречення, архіви репресивних органів
krok trzeci:архівні-справи-репресованих-осіб
i potem:pliki w formacie pdf alfabetycznie
Jeżeli kogoś interesuje w jaki sposób otrzymałem poszukiwane dokumenty to chętnie o tym napisze.
Pozdrawiam.Marecki
Represjonowani przez NKWD na Ukrainie.Archiwum w Żytomierzu.
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
poz_marecki

- Otrzymał podziękowania: 1 time
- Kamiński_Janusz

- Kontakt:
Represjonowani przez NKWD na Ukrainie.Archiwum w Żytomierzu.
Czy to są także dokumenty dot. deportacji w 1940 r do Kazachstanu?
Janusz
Szukam informacji o polskiej szkole i sierocińcu, zorganizowanych przez Związek Patriotów Polskich w mieście Atbasar w Kazachstanie w latach 1943-1946, oraz o powrocie sierot do Gostynina i Kwidzyna
Szukam informacji o polskiej szkole i sierocińcu, zorganizowanych przez Związek Patriotów Polskich w mieście Atbasar w Kazachstanie w latach 1943-1946, oraz o powrocie sierot do Gostynina i Kwidzyna
-
poz_marecki

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Re: Represjonowani przez NKWD na Ukrainie.Archiwum w Żytomie
Tego niestety nie wiem.Podane są tylko nazwiska ,imiona,imiona ojca i numerKamiński_Janusz pisze:Czy to są także dokumenty dot. deportacji w 1940 r do Kazachstanu?
akt.W moim przypadku skonczylo się niestety na miejscu ...
Pozdrawiam.Marecki