Sławsk Wielki
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Marek_Staszak

Sławsk Wielki
Poszukuję aktów z miejscowości Sławsk Wielki przed rokiem 1800-tnym. Gdzie moga być?
Pozdrawiam
Marek Staszak
Pozdrawiam
Marek Staszak
- Dziejka_Renata

- kwroblewska

Sławsk Wielki
Parafia Sławsk księgi chrztów, ślubów i zgonów <1800r Archiwum Diecezjalne we Włocławku.
___
Krystyna
___
Krystyna
- Irena_Kaczmarek

Sławsk Wielki
Witam
W AD Włocławek jest dokumentacja Par.Sławsk,pw.Sw.Wawrzyńca . Natomiast jest też Parafia Sławsk Wielki /Gross-Sławsk/ leżaca w Archidiecezji Gnieżnieńskiej. W Tryptyku Wielkopolskim /Gniezno 2009/ podaje się ,że parafia należy do powiatu Strzelno , a akty metrykalne przechowywane są w Parafii i,AP Inowrocław i LDS /Mormoni-mikrofilmy/.
Pozdrawiam serdecznie
Irena
W AD Włocławek jest dokumentacja Par.Sławsk,pw.Sw.Wawrzyńca . Natomiast jest też Parafia Sławsk Wielki /Gross-Sławsk/ leżaca w Archidiecezji Gnieżnieńskiej. W Tryptyku Wielkopolskim /Gniezno 2009/ podaje się ,że parafia należy do powiatu Strzelno , a akty metrykalne przechowywane są w Parafii i,AP Inowrocław i LDS /Mormoni-mikrofilmy/.
Pozdrawiam serdecznie
Irena
- anna_wiśniewska

Sławsk Wielki
zapraszam .... Genealogia z Kujaw Zachodnich.
Sprawy historyczno-genealogiczne. Rozmowy o genealogii i historii powiatu inowrocławskiego i Kujaw Zachodnich. Debaty na temat archiwaliów, indeksacji, zasobów i wszelakich poszukiwań na tym terenie.
https://www.facebook.com/groups/774479675969582/
Anna Wiśniewska
Sprawy historyczno-genealogiczne. Rozmowy o genealogii i historii powiatu inowrocławskiego i Kujaw Zachodnich. Debaty na temat archiwaliów, indeksacji, zasobów i wszelakich poszukiwań na tym terenie.
https://www.facebook.com/groups/774479675969582/
Anna Wiśniewska
Re: Sławsk Wielki
A masz może przypadkiem skany tej parafii z lat 1800 do ok. 1850?? Bo z "interentów" wiem już nawet który akt urodzenia mnie interesuje, ale nie mam możliwości wyjazdu do Inowrocławia (tamtejsze AP), a tej parafii jeszcze nie zdigitalizowali i nie wiem kiedy to nastąpi (bo nie odpowiadają na maila z takim zapytaniem).Marek_Staszak pisze:Poszukuję aktów z miejscowości Sławsk Wielki przed rokiem 1800-tnym. Gdzie moga być?
Pozdrawiam
Marek Staszak
Pozdrawiam
Anna
Anna
szukam: Owczarski, Wesołowski, Zaparucha, Bzdyl, Muzyczuk, Jasiecka/Jasicka, Panfil - Rzeszowszczyzna, Kujawy, Roztocze, Małopolska
szukam: Owczarski, Wesołowski, Zaparucha, Bzdyl, Muzyczuk, Jasiecka/Jasicka, Panfil - Rzeszowszczyzna, Kujawy, Roztocze, Małopolska
- Marek_Staszak

Re: Sławsk Wielki
Witam
Niestety nie mam skanów z lat 1800 - 1850.
Ale mogę podpowiedzieć, że w A.D. we włocławku mogą być takie księgi i jeżeli wiesz który to akt Możesz szybko mieć zdjęcie jego.
Oczywiście za niewielką kwotę.
Taniej wychodzi jeśli potrzebujesz więcej zdjęć interesujących ciebie dokumentów.
Pozdrawiam
Marek
Niestety nie mam skanów z lat 1800 - 1850.
Ale mogę podpowiedzieć, że w A.D. we włocławku mogą być takie księgi i jeżeli wiesz który to akt Możesz szybko mieć zdjęcie jego.
Oczywiście za niewielką kwotę.
Taniej wychodzi jeśli potrzebujesz więcej zdjęć interesujących ciebie dokumentów.
Pozdrawiam
Marek