Pleśniarska Janina, Baranowski Stanisław

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Monika_Borowska

Sympatyk

Pleśniarska Janina, Baranowski Stanisław

Post autor: Monika_Borowska »

Temat: "Janina Pleśniarska, Stanisław Baranowski"*

Witam!

Poszukuję rodzin:
- pani Janiny Pleśniarskiej, zamieszkałej w Wilnie przy Lenku gatve 15-1 (przynajmniej do 1944 r.)
- pana mgra Stanisława Baranowskiego, który przebywał w Wilnie na pewno w latach 1942-1944.

Z tego co wiem, pani Pleśniarska miała wówczas dwie nastoletnie córki. Z kolei pan Baranowski przed wojną był policjantem w Łucku, skąd pochodził niestety nie wiem. Oboje Ci państwo bardzo pomogli mojemu dziadkowi i mieli wiedzę na temat jego śmierci. U pani Pleśniarskiej zostały osobiste rzeczy mego dziadka, które rodzina miała odebrać po wojnie. Może uda się nawiązać kontakt z którąś z rodzin? Szanse znikome, ale nadzieja ogromna. :)

Pozdrawiam serdecznie,
Monika

* moderacja tematu [Sianin_1948]
Awatar użytkownika
Bialas_Malgorzata

Sympatyk
Adept

Janina Pleśniarska, Stanisław Baranowski

Post autor: Bialas_Malgorzata »

10.06.2005, 10:29
Szukam informacji na temat miejscowości Zygmuntówka, która prawdopodobnie znajdowała się na terenie dzisiejszej Białorusi. W tej miejscowości urodził się mój dziadek - Stanisław Baranowski. Będę bardzo wdzięczna za wszystkie informacje.
monika-katana@wp.pl
stary wpis ze strony http://rzecz-pospolita.com/ban/w2005-1.php
imię i nazwisko często spotykane, ale może...
pozdrawiam
Małgorzata
Monika_Borowska

Sympatyk

Janina Pleśniarska, Stanisław Baranowski

Post autor: Monika_Borowska »

Zawsze jakiś trop. Zaraz do swej imienniczki napiszę. Dziękuję! :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”