Nazwiska w moim drzewie (Katarzyna Kozłowska)
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
ZbyszekCHaosu

-
kasiakozłowska

Witam. Moi przodkowie o nazwisku Topolski wywodzą się z województwa świętokrzyskiego. Na chwilę obecną nie posiadam osób o wymienionych imionach w swoim drzewie co nie oznacza że nie ma powiązań genealogicznych. Jestem w trakcie badań. Jak coś znajdę to się odezwę. Pozdrawiam KasiaZbyszekCHaosu pisze:Witam. Mój przodek Maciej Topolski, syn Stanisława i Franciszki urodził się w parafii Gąbin. Czy to może jakaś rodzina?
Pozdrawiam Kasia
-
Żygadło_Piotr

-
kasiakozłowska

Piotrze. Kozłowscy z mojego drzewa pochodzą z okolic Płocka Żychlina Gąbina. A jak prababcia nazywała się po mężu i z jakimi nazwiskami jest połączone nazwisko Kozłowski w Twoim drzewie? Pozdrawiam KasiaŻygadło_Piotr pisze:Witam. Moja prababcia była z domu Kozłowska, urodziła się z tego co wiem w Politów, woj. mazowieckie.
Pozdrawiam Kasia
-
Bożena_Prymus

-
Żygadło_Piotr

Prababcia wyszła za mąż za Stanisława Kowalika, Stanisław z tego co wiem to we wsi Śniadków urodzony lub zamieszkał. Wiktoria urodzona 1894 zmarła 1979. Nie mam żadnych informacji o rodzinie Wiktorii ale niedługo może będę mieć.kasiakozłowska pisze:Piotrze. Kozłowscy z mojego drzewa pochodzą z okolic Płocka Żychlina Gąbina. A jak prababcia nazywała się po mężu i z jakimi nazwiskami jest połączone nazwisko Kozłowski w Twoim drzewie? Pozdrawiam KasiaŻygadło_Piotr pisze:Witam. Moja prababcia była z domu Kozłowska, urodziła się z tego co wiem w Politów, woj. mazowieckie.
Piotr Żygadło
- Banaś_Robert

-
gosia_21_33

- Banaś_Robert

Moi Banasiowie to okolice Makowa Mazowieckiego i Ciechanowa. Podobno w połowie XIX wieku jeden z nich wyjechał "na Sląsk" ale niestety nie znam jego imienia ani nie mam informacji gdzie ten śląsk miałby być. Być może w świętkorzyskim, a może w zupełnie innym miejscu.
Nazwiska, których szukam: Banaś, Krasnowski, Ankiewicz, Bileński
-
kasiakozłowska

-
kasiakozłowska

Witaj ponownie Bożeno. Mój Kozłowski Konstanty ur. 1900 w Kielnicy koło Suserza. Jego ojciec to Józef Kozłowski a matka to Józefa Michalak. Prawdopodobnie parafia Trębki. Nie mogę znaleźć ich aktu ślubu. Miał miejsce około 1899 roku też myślę że Trębki. Konstanty Kozłowski żeni się z Kazimierą Dobińską w Trębkach. Mają dwoje dzieci, które umierają krótko po narodzeniu. Umiera też Kazimiera. Konstanty żeni się drugi raz z Anną Bogulską i zamieszkuje okolice Skrzeszew. Potem zostaje aresztowany i stracony w Poznaniu za zdradę stanu (oczywiście przez Niemców w 1943 roku). Czy te informacje wiążą się z Twoimi???Bożena_Prymus pisze:Kasiu
Moi Kozłowscy pochodzą z okolic Gostynina , dla mnie najważniejsze nazwiska z nimi związane w lini prostej to Wiliński ,Walewski i Michalak albo Michalski ,no i Chmielecki ,ale to po 1915, póki co bocznych gałęzi nie znam.
Pozdrawiam Bożena
Pozdrawiam Kasia
-
Marcinkowski_Radosław
-
Węgrzyn_Ania

Moja praprababcia Stefania Kozłowska córka Andrzeja i Franciszki Kałowskiej urodzona w 1872 r. w Wyszkowie żona Juliana Walentego Chawłowskiego. Nic więcej o nich nie wiem.
Pozdrawiam Ania
Skap Chawłowscy Kamińscy Zień Popowicz Przybylscy Jakubowscy Dworzyńscy Moch Sawicz Wrześniewscy Milczarek Łuczkowscy Moch Ciurapińscy Godlewscy Mączyńscy Okraszewscy Pampuch Malonek
Skap Chawłowscy Kamińscy Zień Popowicz Przybylscy Jakubowscy Dworzyńscy Moch Sawicz Wrześniewscy Milczarek Łuczkowscy Moch Ciurapińscy Godlewscy Mączyńscy Okraszewscy Pampuch Malonek
-
kasiakozłowska

-
bakkarolina

Dzień dobry,
interesują mnie informacje na temat rodziny Syska (parafia Żychlin, Trębki, Białotarsk),
czy mogę prosić o więcej informacji?
Pozdrawiam
Karolina
interesują mnie informacje na temat rodziny Syska (parafia Żychlin, Trębki, Białotarsk),
czy mogę prosić o więcej informacji?
Pozdrawiam
Karolina
Ostatnio zmieniony ndz 02 cze 2024, 09:40 przez bakkarolina, łącznie zmieniany 1 raz.