Zawierucha - pochowani na Powązkach i we Włochach

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

krakers

Sympatyk

Zawierucha - pochowani na Powązkach i we Włochach

Post autor: krakers »

Poszukuję żyjących i mieszkających w Warszawie bliskich krewnych Wawrzyńca (1860-1919) i Apolonii( 1857-1939) , którzy pochodzili z Żychlina i mieszkali w Warszawie oraz Szczepana(1894-1950) i Józefy(1901-1984) , Michała (zm 13.11.1971), Mieczysława (zm 12.09.1977) i Janiny (zm 23.12.1983) Zawieruchów .
Wszyscy sa pochowani na Powązkach i cmentarzu parafialnym św.Teresy od Dzieciątka Jezus.

Będę bardzo wdzięczna za jakikolwiek sygnał.
Ostatnio zmieniony ndz 16 lip 2017, 14:55 przez krakers, łącznie zmieniany 4 razy.
Pozdrawiam

Agnieszka
kasiakozłowska

Sympatyk
Adept

Zawierucha

Post autor: kasiakozłowska »

Rodzina Zawierucha mieszka pod Żychlinem. Czy to krewni nie wiem. Może warto napisać list? Adres mogę podać na priv. Pozdrawiam Kasia
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
Bialas_Malgorzata

Sympatyk
Adept

Zawierucha

Post autor: Bialas_Malgorzata »

http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 237&y=1639
akt 150 ur. Wawrzyńca

ta parafia jest tu http://metryki.genealodzy.pl/ar3-zs1757d

czy też szukasz współcześnie żyjących krewnych
w drzewie Anny Winnickiej w My Heritage linia męska zaczyna się od Jana, później Ignacy, później Wojciech i kończy się na Wawrzyńcu, który miał córkę Józefę, a ta z kolei miała 3 córki (wnuki są oczywiście podane bez danych jako osoby żyjące).

pozdrawiam
M.
krakers

Sympatyk

Zawierucha

Post autor: krakers »

Witaj Małgosiu,
Dziękuje za informacje. Posiadam akt urodzenia i jestem w kontakcie z Anią, ale dwa dni temu odkryłam na Powązkach grób Wawrzyńca i jego syna, których szukałam od roku. Poszukuję właśnie żyjących krewnych , którzy odwiedzają ten grób i grób Apolonii i jej rodziny na cmentarzu w Warszawie - Włochach.
Pozdrawiam

Agnieszka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”