Temat: "Poszukuję potomków rodzeństwa prababki Marii domu Sadło."*
Dobry wieczór. Interesuję się genealogią rodzinną . Nawiąże kontakt w celach genealogicznych z potomkami Antoniego Sadło i Heleny z Sadłów Wesołowskiej, rodzeństwem mojej prababki Marii z Sadłów Kasprzyckiej urodzonej w Bodzechowie w 1859 roku , zmarłej w Witebsku w 1935 roku. Dotyczy rejonu Bodzechowa i okolic. Pozdr. AP.
* moderacja tematu [Sianin_1948]
Sadło Maria - poszukuję potomków rodzeństwa prababki
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Poszukuję potomków rodzeństwa prababki Marii domu Sadło.
W celu uściślenia . Chodzi o potomków dzieci Antoniego, tj Antoniego Sadło ożenionego ze Stanisławą Czuba , Czesława Sadło ożenionego z Zofia Zięba i Aleksandry Sadło , która poślubiła Stanisława Tomczyka . oraz potomków synów Heleny Wesołowskiej tj. Kazimierza, Władysława i Seweryna. W/w informacje uzyskałam przeglądając metryki na Genetyce Pozdr. AP.
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
A sprawdzałaś dostępne w genbazie metryki z parafii Denków ?
Powoli zaczynam rozumieć, czego szukasz i co sprawdziłaś. Ale to tylko dzięki myheritage, bo Twój opis nie za bardzo był dla mnie zrozumiały.
Więc dla uściślenia dla innych:
Antoni Sadło i Franciszka Bajtyngier mieli dzieci:
1. Mariannę (1859), która wyszła za Konstantego Kasprzyckiego i z tego związku: Eleonora, Stanisława, Franciszka i Paulin.
2. Antoniego, który ożenił się z Julianną X i jak rozumiem miał dzieci: Antoni, Czesław i Aleksandra
3. Helenę, która wyszła za Walentego Wesołowskiego i jak rozumiem mieli dzieci: Kazimierz, Władysław, Seweryn.
I chcesz poznać losy Kazimierza, Władysława i Seweryna oraz Antoniego, Czesława i Aleksandra.
Jest jeszcze Jan Wesołowski syn Walentego i Heleny dd Sadło, ur. 1910 Denków nr 53, zm. 1991 w Chorzowie w 1941? poślubił Władysławę (i tu niestety zapis na skanie nieczytelny) ale myheritage podaje, że to była Władysława Kryj, mieli dzieci: Edward, Stanisław, Wiesław, Roman i córkę, która wyszła za Gerarda Morysa (z tego związku córka Zofia)
Powoli zaczynam rozumieć, czego szukasz i co sprawdziłaś. Ale to tylko dzięki myheritage, bo Twój opis nie za bardzo był dla mnie zrozumiały.
Więc dla uściślenia dla innych:
Antoni Sadło i Franciszka Bajtyngier mieli dzieci:
1. Mariannę (1859), która wyszła za Konstantego Kasprzyckiego i z tego związku: Eleonora, Stanisława, Franciszka i Paulin.
2. Antoniego, który ożenił się z Julianną X i jak rozumiem miał dzieci: Antoni, Czesław i Aleksandra
3. Helenę, która wyszła za Walentego Wesołowskiego i jak rozumiem mieli dzieci: Kazimierz, Władysław, Seweryn.
I chcesz poznać losy Kazimierza, Władysława i Seweryna oraz Antoniego, Czesława i Aleksandra.
Jest jeszcze Jan Wesołowski syn Walentego i Heleny dd Sadło, ur. 1910 Denków nr 53, zm. 1991 w Chorzowie w 1941? poślubił Władysławę (i tu niestety zapis na skanie nieczytelny) ale myheritage podaje, że to była Władysława Kryj, mieli dzieci: Edward, Stanisław, Wiesław, Roman i córkę, która wyszła za Gerarda Morysa (z tego związku córka Zofia)
Dobry wieczór. Rozpoczynając moje poszukiwania genealogiczne odnośnie mojej prababki znałam tylko miejsce urodzenia tj, Bodzechów. Dzięki metrykom z parafii Denków odnalazłam jej rodzeństwo , bratanków i siostrzenice. Ale chciałabym jak Pan napisał poznać ich losy Dlatego zamieściłam post. Dziękuje za inf dotyczącą Jana ( jakoś mi umknął ) Pozdr. AP.