T:"Marcin Szulc(Schultz) ;Marianna Karnecka - poszukuję"
Poszukuję aktu małżeństwa ,oraz aktów urodzeń, oraz ich przodków .Moich prapradziadków Marcina Szulc(Schultz) i Marianny Szulc z domu Karnecki. Zamieszkiwali oni 1818 r. w Dębniałki Olędry , 1828 r w Piskorach ;1833 r w Korabiu wszystkie te miejscowości znajdują się obecnie w gm.Blizanów pow.kaliski w parafiach Brudzew i Lipe . Z akt urodzeń ich dzieci Michała 1817-1818 ;Marianny 1828-? ;Rozalia 1822- ?; Michała 1826 - ? i mojego Pradziadka Józefa 1833- ? wynika że urodzili się :
Marcin Szulc między 1786 -1791 rokiem
Marianna Karnecka między 1800-1802 rokiem.
Przeszukałem już parafie Brudzew i Lipe , ale tam są tylko skany od 1808 roku Ich aktu małżeństwa w tych parafiach również nie znalazłem .Za jakąkolwiek pomoc będę wdzięczny
pozdrawiam
Andrzej Szulc
Szulc (Schultz) Marcin i Marianna Karnecka - poszukuję
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Marcin Szulc(Schultz) ;Marianna Karnecka - poszukuję
Józef urodził się w Piskorach a w której parafii znalazłeś akt urodzenia, bo wg Słownika KP Piskory to parafia Stawiszyn ?
Wreszcie Józef brał ślub w pobliskim Królikowie, który też wypadałoby sprawdzić, bo Karneccy się tam pojawiają. Niesty tych metryk w sieci chyba brak
Wreszcie Józef brał ślub w pobliskim Królikowie, który też wypadałoby sprawdzić, bo Karneccy się tam pojawiają. Niesty tych metryk w sieci chyba brak
Re: Marcin Szulc(Schultz) ;Marianna Karnecka - poszukuję
Zgadza się Arku - Józef brał ślub w parafi Królikowo Dokładnie Bystrzyca, A jego akt urodzenia znalazłem w Piskorach Parafii Lipe .Od niego zaczęła się emigracja naszej rodziny na północ , bo on wyemigrował do Królikowa ,dziadek Ignacy Jakub trafił do Zagórowa ojciec do Barlinka (Zachodniopomorskie) a ja do ŚwinoujściaArek_Bereza pisze:Józef urodził się w Piskorach a w której parafii znalazłeś akt urodzenia, bo wg Słownika KP Piskory to parafia Stawiszyn ?
Piskory i Korab występują do 1826 roku w parafii Brudzew a od w/w roku w parafi Lipe . Nie srawdzałem jeszcze parafii Stawiszyn którą wspomniałeś może tam coś znajdę ? . jeżeli nie to , gdzie mi wypada się zwrócić. Do jakiegoś archiwum ? Konin czy Kalisz ? a może w Poznaniu ? Czy można tam uzyskać informację o latach wcześniejszych niż 1800 rok ? Dziekuję za podpowiedź
pozdrawiam
Andrzej
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times