Bielec okolice Kańczugi
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Krzysztof_Gruszka

Bielec okolice Kańczugi
Witam,poszukuję Bielców z okolic Kańczugi Mikulice,Pantalowice,Siennów i okolice Bielec Wojciech syn Józefa i Marianny Piejko to mój dziadek niestety nie odnalazłem jego miejsca pochodzenia ur prawdopodobnie ok.1890-1896 ,niestety dostęp do ksiąg z tamtych okolic jest mocno utrudniony.Będę wdzięczny za każdy trop który naprowadzi mnie na jego ślad.
Pozdrawiam Krzysztof
Pozdrawiam Krzysztof
-
Smoktadeusz

-
Krzysztof_Gruszka

- poszukiwaczka60

Bielec okolice Kańczugi
Przeglądając materiały dotyczące dekanatu Kańczuga w Zespole 142: Archiwum Greckokatolickiego Biskupstwa w Przemyślu ( szukając swoich) natrafiłam na nazwiska:
- Anastazja Bieleń zmarła w 1884 Krzeczowice ,
- Jan Bielecki małż z Katarzyną Marczak w 1867( Żuklin) Dzieci tej pary rodziły się w Krzeczowicach.
Nazwiska Bielec nie spotkałam a przeglądnęłam setki stron
- Anastazja Bieleń zmarła w 1884 Krzeczowice ,
- Jan Bielecki małż z Katarzyną Marczak w 1867( Żuklin) Dzieci tej pary rodziły się w Krzeczowicach.
Nazwiska Bielec nie spotkałam a przeglądnęłam setki stron
z poważaniem
Jaśka
Jaśka
-
Krzysztof_Gruszka

Bielec okolice Kańczugi
Moi Bielcowie byli wyznania rzymsko-katolickiego mogą pochodzić z Mikulic ,Łopuszki Wielkiej,Pantalowic,Siennowa i jeszcze kilku miejscowości z okolicy gdzie to nazwisko występuje dość licznie niestety nie mam dostępu do ksiąg parafialnych z tych okolic.
Pozdrawiam Krzysztof
Pozdrawiam Krzysztof
-
Grzes_Jan_Kozinski
Bielec okolice Kańczugi
Ja znam trochę Bielców z okolic Pruchnika. np Leon Bielec i jego dzieci - mieszkali w Pruchniku w międzywojniu i po XX wojnie św.
Poza tym Stefania Kozińska z.d. Bielec.- moja babka. -ur 1908 w Pruchniku, a także jej matka (moja Prababka) Maria Bielec - potem od ok 1913 Maria Doskocz (ur. 1886 zm 1972) domu Gut?), wszystko to Pruchnik.
Szukam za to ojca babki Stefani, a nie znam jego nazwiska - niczego, oprócz tego, że był dziedzicem gdzieś z okolic Kańczugi, Pruchnika, Jodłówki.
Czy może ktoś ma jakieś wiadomości o dziedzicu, który żył i zmarł bezżennie ale nie bezdzietnie w tamtych okolicach? Urodził się jeszcze w XIX wieku , ok 1880-1885 r. Mamą było w/w Maria Gut Bielec Doskocz.
Pozdrawiam
Krakus z Torunia
Poza tym Stefania Kozińska z.d. Bielec.- moja babka. -ur 1908 w Pruchniku, a także jej matka (moja Prababka) Maria Bielec - potem od ok 1913 Maria Doskocz (ur. 1886 zm 1972) domu Gut?), wszystko to Pruchnik.
Szukam za to ojca babki Stefani, a nie znam jego nazwiska - niczego, oprócz tego, że był dziedzicem gdzieś z okolic Kańczugi, Pruchnika, Jodłówki.
Czy może ktoś ma jakieś wiadomości o dziedzicu, który żył i zmarł bezżennie ale nie bezdzietnie w tamtych okolicach? Urodził się jeszcze w XIX wieku , ok 1880-1885 r. Mamą było w/w Maria Gut Bielec Doskocz.
Pozdrawiam
Krakus z Torunia