Witam, to mój pierwszy post na tej stronie
Chciałabym dowiedzieć się coś odnośnie rodziny o nazwisku Pawłowscy, mój dziadek urodził się w miejscowości Chyrów, a następnie mieszkał w miejscowości Straszydle niedaleko Rzeszowa. Nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat osób o tym nazwisku pochodzących z Chyrowa lub ze Straszydla, i jest to dla mnie zagadka skąd właściwie pochodzili moi pradziadkowie
mój dziadek- Franciszek Pawłowski urodzony 2.11.1931 w Chyrowie
pradziadkowie (jego rodzice) - Michał Pawłowski i Agata (zd Słowik - nazwisko Słowik występuje bardzo licznie w miejscowości Straszydle)
Mój dziadek był pierwszym dzieckiem, urodziło się jeszcze sześcioro innego rodzeństwa - Aniela, Stanisław, Józef, Katarzyna, Teresa i Maria
Czy ktos posiada informacje na temat Pawłowskich pochodzących z Chyrowa lub mieszkających w Straszydlu / okolicy ?
* Moderacja - zmiana wielkości czcionki (m.j.n)
Pawłowscy - Chyrów
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
pawlowska_katarzyna

- Kontakt:
-
Pawłowski_Henryk

Pawłowscy - Chyrów
Pawłowscy są wszędzie bardzo popularni,
proponuję najpierw przez family search sprawdzić jakie są dostępne księgi metrykalne parafii w skład której wchodził Chyrów, zamówić skany - ( na pw mogę powiedzieć jak) . To trochę Pani wyjaśni. Jeżeli trop będzie wiódł w okolice Nowego Sącza czy Limanowej to na pewno Pani pomogę
pozdrawiam Henryk Pawłowski
proponuję najpierw przez family search sprawdzić jakie są dostępne księgi metrykalne parafii w skład której wchodził Chyrów, zamówić skany - ( na pw mogę powiedzieć jak) . To trochę Pani wyjaśni. Jeżeli trop będzie wiódł w okolice Nowego Sącza czy Limanowej to na pewno Pani pomogę
pozdrawiam Henryk Pawłowski