Geneteka - nasze wspólne dzieło

Tematy - indeksacja i digitalizacja metryk, projekty PTG

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Ćwikliński_Leszek

Nieaktywny
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Ćwikliński_Leszek »

tyburski pisze:Z zasobów opracowanych zniknęła moja robota , Górzno k. Brodnicy 1981-2009 . Czy mam raz jeszcze przesłać plik?
Nie zniknęła tylko jest ukryta. Napisz do mnie na prv.

pozdrowienia

Leszek
Ciesielski_Marcin

Sympatyk
Legenda

Post autor: Ciesielski_Marcin »

tyburski pisze:Z zasobów opracowanych zniknęła moja robota , Górzno k. Brodnicy 1981-2009 . Czy mam raz jeszcze przesłać plik?
Witam
Faktycznie w Gentece nie ma Pana indeksów z parafii Górzno k. Brodnicy z lat 1981-2009.
Nie wiem jaka jest tego przyczyna, więc proszę o ponowne przesłanie, na adres administratora.
Zaraz po otrzymaniu wprowadzę je do Geneteki.
Za zaistniałą sytuację przepraszamy.

Pozdrawiam
Marcin Ciesielski
Genowefa

Sympatyk
Adept

Post autor: Genowefa »

BORSZEWICE urodzenia 1865 1870-1877 i zgony 1870-1872.Wykonane przeze mnie skany tej parafii podjął się zindeksować Pan Bartłomiej Czyżewski.
Genowefa
Awatar użytkownika
Jol_Kla

Sympatyk
Legenda

Post autor: Jol_Kla »

Ciesielski_Marcin pisze:
- Indeksy ślubów z lat 1844-1924 z parafii Kartuzy (woj. pomorskie), wykonane przez Andrzej Haegele;
Marcinie

Kartuz nie można obejrzeć - pokazuje sie tylko 1 rekord

pozdrawiam
Jolanta
Awatar użytkownika
MarylaW.

Sympatyk
Mistrz

Post autor: MarylaW. »

Witaj Marcinie!
Indeksy zgonów lata 1839-1886 dotyczą parafii Luzino woj.pomorskie
Pozdrawiam serdecznie
Maryla Wojciechowska
Pozdrawiam serdecznie
Maryla Wojciechowska
asska1

Sympatyk
Legenda

Post autor: asska1 »

Witam,
Ja z kolei mam problem z obejrzeniem zgonów z lat 1770-1839 z parafii Pączewo. Jest informacja, że występuje przeszło 4 tys rekordów, a ich nie widać.

pozdrawiam Joanna Grochowska
Ciesielski_Marcin

Sympatyk
Legenda

Post autor: Ciesielski_Marcin »

Witam
Dziękuję za zwrócenie uwagi dotyczącej geneteki i tej małej "literówki".
Co do problemów z uwidacznianiem indeksów, zgłaszanych przez Jol_Kla i asska1,
to z mojej strony wszystko zostało wykonane poprawnie i standardowo (czyli formatowanie arkuszy z indeksami i import). Pojawiły się jednak problemy techniczne (programowe) w module Geneteki, które nie pozwalają obecnie na prawidłowe wyświetlenie wskazanych indeksów. Myślę, że niedługo to zostanie skorygowane. Należy zapewnić, że przesłane indeksy, jak i cała baza danych, są bezpieczne.
Za utrudnienia przepraszam.

Pozdrawiam
Marcin Ciesielski
Awatar użytkownika
osaczony30

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: osaczony30 »

Witam
Czy fakt ze obecnie nie wyświetlane są wszystkie rekordy w Genetece z parafii Sobowo spowodowane jest owymi problemami technicznymi?
Tylko tą parafię indeksuję i przesłałem do tej pory 1047 rekordów (widac to na liście autorów) w Geneteka wyswietla jednak 594 rekordów.

Pozdrawiam
Darek
Sobieraj_Ewa

Sympatyk
Legenda

Post autor: Sobieraj_Ewa »

Witam

Do Geneteki dodałam:
- Cieksyn MZ - urodzenia,małżeństwa,zgony
- Czerwińsk MZ - urodzenia,małżeństwa,zgony

Pozdrawiam
Ewa Sobieraj
Awatar użytkownika
osaczony30

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Witam
5 i 6 listopada wysłałem zindeksowane dane metrykalne na adres Genetyki i do tej pory nie znalazły sie w bazie.
Napisałem również maila z pytaniem czy coś sie dzieje z bazą bo ani moje nowe nie zostały dodane ani stare nie zostały odzyskane po awarii. Odpowiedzi nie uzyskałem. Czy ktoś nadal sie tym opiekuje i czy moge otrzymać jakąś informację co sie dzieje i czy mam nadal indeksowac?
Pozdrawiam
Darek
marta1044

Sympatyk
Mistrz

Post autor: marta1044 »

Witaj Darku!

Twoje są chyba indeksy z Sobowa, tak? Urodzenia 1858-64? Bo innych nie mam. Chciałam je wstawić wczoraj, ale jak wiadomo serwer padł i moja praca została przerwana w połowie. Dzisiaj myślę, że uda mi się wstawić wszystko co zaległe. Co do maili, to wszystkie idą przez Leszka, a on do niedzieli będzie nieuchwytny. Podaj jeszcze które indeksy nie pojawiają się po awarii. Ja niestety sama nie mogłam dojść czego brakuje więc było dane zaraz po awarii ogłoszenie w wątku o sprawdzenie stanu swoich indeksów w Genetece. Napisz mi na PW czego i gdzie brakuje, to postaram się wszystko przywrócić.

Pozdrawiam,
Marta
Genowefa

Sympatyk
Adept

Witam!
Sprawdzam od czasu do czasu w opcji Autorzy ile moich indeksów jest wprowadzone, bo nie zawsze jestem pewna czy wszystko już przesłałam. Pytanie-czy już teraz nie dodajecie na bieżąco ilości, czy może gdzieś się pogubiły moje indeksy?Przesłałam już 5784 zgonów Kostrzyna a jest wpisane 5023-pewnie z innymi tez jest coś nie tak, ale trudno mi sprawdzić jak na bieżąco nie wpisuje się do opcji Autorzy.
Genowefa
Awatar użytkownika
osaczony30

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Witam

Tak chodziło o parafie SOBOWO MZ. Widze ze jest już Ok, poprzednie wpisy też wróciły

Dziekuje i pozdrawiam

Darek
marta1044

Sympatyk
Mistrz

Post autor: marta1044 »

Witaj Genowefo!

Staram się na bierząco aktualizowac statystyki w pozycji AUTORZY INDEKSÓW. Jednak przez ostatnie dwa dni było to niemożliwe gdyż serwer padał mi w trakcie wstawiania metryk. Wczoraj jak udało mi się wstawic Twój Kostrzyn, to nie zdążyłam zrobic aktualizacji. Dzisiaj już wszystko dopiełniłam. Ale widzę, że nadal nie jest iloś wpisów w Genetece równa ilości przesłanych przez Ciebie zgonów. Jak możesz to sprawdź zgodnośc zgonów z parafii Kostrzyn w Bazie z tym co masz na dysku. Tzn. porównaj czy ilośc wpisów w danych roczniakch jest taka sama. W razie czego pisz do mnie na maila marta1044@op.pl Bo wstawiłam wszystko co miałam od Ciebie.

Pozdrawiam,
Marta
Genowefa

Sympatyk
Adept

Dziękuję Marto.
Teraz jak uzupełniłaś i ja sprawdziłam rocznikami okazało się, że różnica wynika z tego, że pewnie nie przesłałam roku 1847. Zaraz to zrobię na Twój e-mail.
Pozdrowienia Genowefa
Zablokowany

Wróć do „Indeksacja metryk - projekty PTG”