Nazwisko: Zygmunt
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=7741&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
-
Zygmunt_Zygmunt
Mój dziadek Zygmunt Piotr urodził się w Kozienicach.Miał braci i siostry.Ożenił się ze Stanisławą z domu Marciniak z córką młynarza(miał wiatrak) mojego pradziadka Marciniaka (a moja prababcia była z domu Wierzbicka)z miejscowości Lipskie Budy.Ze związku ze Stanisławą miał dwoje dzieci mojego tatę Romana Zygmunta i Adelajdę. Przed rokiem 1939 mieszkał w Warszawie na ul. Tamka i był zarządcą stacji benzynowych.W Warszawie bracia mojego dziadka Piotra Zygmunta też mieszkali.Z opowiadań wiem, że jeden prowadził piekarnię(cukiernię) a drugi masarnię.
Poszukuję rodziny, znajomych wszystkich tych co chociaż w części odsłonią historię mojego pochodzenia. Zainteresowanych bardzo proszę o kontakt.
Poszukuję rodziny, znajomych wszystkich tych co chociaż w części odsłonią historię mojego pochodzenia. Zainteresowanych bardzo proszę o kontakt.
-
bernard123

Poszukaj innego wątku na tym forum o tytule Zygmunt iZygmont , jest tam sporo informacji.
Bernard
Bernard
-
Nytko_Małgorzata

Witam, Moja prababcia Franciszka Błądek nazywała się z domu Zygmunt. Posiadam kopię jej aktu urodzenia, z którego wynika, że urodziła się we wsi Janki 18.12.1886 r. Rodzicami byli Jakub Zygmunt i Tekla z Banaszów. Proszę o kontakt jeśli informacje te będą pasowały. Pozdrawiam. Gosia.