KRAWCZYK

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

blasza1

Sympatyk

KRAWCZYK

Post autor: blasza1 »

Franciszek Krawczyk - ur.1882-08-22, zm. 1961-03-04. Poślubił Mariannę Krawczyk (z d. Łągiewka). Prawdopodobnie parafia Żytno (woj. łódzkie, ale archdiecezja częstochowska/śląska). Posiadali oni 4 dzieci: Eleonorę, Lucjana, Irenę i Mariannę (lub Marię). Brak informacji o rodzicach lub rodzeństwie Franciszka.
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

KRAWCZYK

Post autor: Arek_Bereza »

A gdzie zmarł ? Wystąp do usc o akt zgonu i wszystkiego się dowiesz
blasza1

Sympatyk

Problem w tym, że nie udało mi się ustalić miejsca śmierci i urodzenia. Wiem, na którym cmentarzu leży, ale proboszcz nie jest skory do udostępniania ksiąg parafialnych.
Lukas1212

Sympatyk
Adept

Post autor: Lukas1212 »

Skoro wiesz jaki cmentarz, to prawdopodobnie również ta gmina: poproś USC o akt zgonu (napisz mejla, zadzwoń), jeżeli to bezpośredni przodek, jak radzi Arek.

Mógł jeszcze umrzeć w najbliższym szpitalu od miejscowości gdzie został pochowany.

Pozdrawiam
Lukasz
blasza1

Sympatyk

Czy jest możliwość, aby USC udostępnił mi taki odpis bezpłatnie?

Pozdrawiam,
Piotr
Lukas1212

Sympatyk
Adept

Post autor: Lukas1212 »

Tak. Jeżeli to twój pradziadek lub prapradziadek. U mnie wysyłają mejlowo kserokopie/skany, czasami, trzeba napisać wniosek ręcznie. Czasami jest to 5 zł za kserokopię.
Piotrze chętnie co doradzę, albo jak masz jakieś pytania to pisz na priv, gg, albo mejlowo.

Pozdrawiam
Łukasz
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

Post autor: Arek_Bereza »

Odpis jest płatny, kserokopia tańsza, telefon do usc nic nie kosztuje ☺
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”