Ośrodek KARTA, kto ma dostep do książki..
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Ośrodek KARTA, kto ma dostep do książki..
T:"kto ma dostepk do http://dlibra.karta.org.pl/dlibra/docmetad" *
Prosba do osoby, która ma dostęp do http://dlibra.karta.org.pl/dlibra/docmetadata?id=31102
o sprawdzenie nazwiska Kaliszuk
z góry dziekuje
Ewa
*(Moderacja tytułu temat posta) (m.j.n)
Prosba do osoby, która ma dostęp do http://dlibra.karta.org.pl/dlibra/docmetadata?id=31102
o sprawdzenie nazwiska Kaliszuk
z góry dziekuje
Ewa
*(Moderacja tytułu temat posta) (m.j.n)
- Marek.Podolski

Nawet jak się ktoś zaloguje to niektóre publikacje są zablokowane - bo jak piszą "Dokument został zastrzeżony ze względu na ochronę danych osobowych lub z uwagi na prywatny charakter. Udostępniany jest w Archiwum Ośrodka KARTA według odrębnych zasad.".
Jakaś głupota wystawiających z tej biblioteki.
Pozdrawiam
Marek
Pozdrawiam
Marek
- jarymi

no niestety prawdopodobnie są tam dane chronione ustawą o ochronie danych osobowych, trzeba osobiście, lub wykaza.ć inny interes prawny uzasadniający chęć dostępu.sloniatko60 pisze:Nawet jak się ktoś zaloguje to niektóre publikacje są zablokowane - bo jak piszą "Dokument został zastrzeżony ze względu na ochronę danych osobowych lub z uwagi na prywatny charakter. Udostępniany jest w Archiwum Ośrodka KARTA według odrębnych zasad.".
Pozdrawiam
Marek
na tej samej zasadzie w archiwach nie ma dostępu on line do domumentów młodszych niż 100 lat
Pozdrawiam Ryszard Jankielewicz
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
- Marek.Podolski

- jarymi

Napewno masz rację, Nie wiadomo co tam jest, jeśli dane chronione to taki dokument nie powinien być wstawiany, a najwyżej informacja o jego istnieniusloniatko60 pisze:Tego typu publikacje winny być dostępne tylko do czytania, bez możliwości zapisu.
Biblioteka, która to wystawia w ten sposób - to moim zdaniem - się ośmiesza. Publikacje o deportacjach sowieckich są naszym polskim dziedzictwem narodowym i winny być dostępne niezależnie od ich wieku.
Marek
Pozdrawiam Ryszard Jankielewicz
-
tobiaszboksik

Biblioteka Cyfrowa Ośrodka KARTA
czy ktoś potrafi odczytać dokument publikowany na ich straonach?
Wyświetla mi się komunikat , że nie mam zainstalowanego odpowiedniego oprogramowania
Jarek
Wyświetla mi się komunikat , że nie mam zainstalowanego odpowiedniego oprogramowania
Jarek
- Bea

Re: Biblioteka Cyfrowa Ośrodka KARTA
a załączysz linka, czy mamy się domyślić ?tobiaszboksik pisze:czy ktoś potrafi odczytać dokument publikowany na ich straonach?
Jarek
-
tobiaszboksik

Re: Biblioteka Cyfrowa Ośrodka KARTA
http://www.dlibra.karta.org.pl/dlibra/d ... t?id=63246
Jarek
PS pytanie było ogólne ale teraz interesuje mnie ten dokument
edit otworzył IrfanView

Jarek
PS pytanie było ogólne ale teraz interesuje mnie ten dokument
edit otworzył IrfanView