Nazwisko: Jasiński

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=19768&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Anulka1

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Anulka1 »

Dzień dobry, ja również poszukuję Jasińskich z mazowieckiego, szczególnie interesują mnie Niemojki, Łosice, Rogóziec. Byłabym bardzo zainteresowana współpracą jeśli to te same miejscowości
Pozdrawiam
a.lasota1@gmail.com
krakers

Sympatyk

Post autor: krakers »

Poszukuje informacji na temat Antoniego Jasińskiego ur . w 1918 roku w Brześciu, synu Franciszka i Anny z domu Radoszek.
Proszę o kontakt jeśli pierwszy post mógłby dotyczyć wspomnianej przeze mnie osoby.
Pozdrawiam

Agnieszka
Awatar użytkownika
Alinka

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Alinka »

Witam.

Moja babka byla z domu Jasinska. Ogromna rodzina (13 dzieci), mieszkali w okolicach Widz na obecnej Bialoeusi. Pradziad przybyl w okolice Widz po powstaniu Kosciuszkowskim. Gdzie sie urodzil moj Jasinski........(uczestnik powstania) - nie mam pojecia.Czesc rodziny Jasinskich mieszka obecnie w USA, czesc w Polsce. Pare osob z tej rodziny nie potrafie umiejscowic.

Pozdrawiam Alina
Domanika

Sympatyk

Re: Nazwisko: Jasiński

Post autor: Domanika »

Moj 5x pradziadek był Antonii Jasiński 1755 - 1810 ożenił się z Jadwigą Z domu Czerwińską, po pierwszym mężu Kiełbowską. Mieli duużo dzieci między innymi Magdalene Korczak ( z domu Jasińską) która jest moją wstępną.. wszyscy obracali się w mazowieckim , Belsk Duży, Lewiczyn etc.
Zapraszam do kontaktu
Z góry bardzo dziękuję za wszelka pomoc forumowiczów,
Pozdrawiam serdecznie

Anna Dominika
okuryan

Post autor: okuryan »

Szukam Jasińskiego Jakowa Stanislawowa (~1757 roku urodzenia).
Herbu Dolęga z wojewodstwa Sandomierskiego.
Czy wiecie, w którym archiwum mogę znaleźć tę osobę? Jestem nowicjuszem w polskich archiwach.

Dziękuję!
lokman

Sympatyk

Post autor: lokman »

Zajmuję się m.in. genealogią Jasińskich z Wyszkowa nad Bugiem i okolic.

Tam mieszkali w XIX w. i początkach XX w. Trudnili się owczarstwem stąd często zmieniali miejsce zamieszkania. Pojawiali się wcześniej głównie na terenie dawnej ziemi liwskiej i drohickiej, np. w par.: Czerwonka Liw., Liw, Miedzna, Mokobody. Protoplastą mojej linii jest Franciszek Jakub Jasiński ur. w par. Kopcie (ok. 1760 r.). Jedna z gałęzi nosiła nazwisko Chruściel (być może było ono używane pierwotnie) i zamieszkiwała w XIX w. Ziomaki w par. Niwiski.

Przebadałem Y DNA (test BigY FTDNA) moich Jasińskich. Wynik to: R-Y330498
Robert
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”