Akt urodzenia Łaznów - ok

Tłumaczenia dokumentów napisanych w łacinie, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Mariok

Sympatyk

Akt urodzenia Łaznów - ok

Post autor: Mariok »

Witam,
proszę o przetłumaczenie ostatniego aktu urodzenia na stronie prawej

dotyczy Franciszka/Franciszki s./c Macieja/Marcina i Salomei Miazków, urodzony/a w Rokicinach.

https://photos.google.com/share/AF1QipM ... lMbS05aWFn

oraz 4-tego od dołu na prawej stronie

Franciszka s./c Macieja/Marcina i Salomei Miazków, urodzony w Rokicinach.

https://photos.google.com/share/AF1QipN ... RoNUV4WGRB

Powyższe akty pochodzą chyba z raptularza (brudnopisu), bo akta urodzeń np. z roku 1822, gdzie są akta urodzeń bardziej opisowo traktowane, dostępne w AP Łódź i w metryki.gnealodzy.pl - nie ma tego aktu urodzenia Franciszka, zatem w obu przypadkach to jedyny ślad mojego przodka, jeden z nich jest na pewno mój - wiekowo bardziej ten z 1822 roku
pięknie dziękuję.
Ostatnio zmieniony ndz 27 sie 2017, 15:49 przez Mariok, łącznie zmieniany 1 raz.
Mariusz

Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
Gawroński_Zbigniew

Sympatyk

Post autor: Gawroński_Zbigniew »

Rokiciny
1920 Baptizavi Franciscum, Mathiae Salomea Miazków C.L. Patrini: … Jaworski. Elisabeth … [?] die 4 septembris.

A ten drugi akt to który, bo ja tu to samo wszędzie widzę. :wink:
Zbigniew
Mariok

Sympatyk

Post autor: Mariok »

coś pokopałem, chyba był tylko jeden.

Pozdrawiam i dziękuję.
Mariusz

Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - łacina”