Kuderski Stanisław ur 1912 - poszukuję potomków

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

AlicjaSurmacka

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: AlicjaSurmacka »

Witam,
Dzięki odszukaniu krewnego powoli wspólnie zaczynamy odszukiwać naszą rodzinę. Już kilkakrotnie na tym forum pisałam o trzech braciach mojej babci Leokadii Bartnik z Kuderskich(1885-1966), która mieszkała od urodzenia aż do śmierci w okolicach Radomska, natomiast bracia jej wyprowadzili się 200 km dalej t.j. do Warszawy i tam w 1907 Jan i w 1908 Adam zawierali związki małżeńskie. Odszukałam potomków Adama Kuderskiego (1883-1962) i Jana Kuderskiego (ur 1875 zmarłego najprawdopodobniej w Zdunach k/ Krotoszyna w ?)- Żona Jana Janina zmarła w wieku 94 lat w Krakowie w 1983 roku. Poszukiwałam ślubu i zgonu Konstantego ur w 1878 roku. Ślubu wprawdzie nie znalazłam, natomiast w 1912 roku akt 781 rodzi się Konstantemu syn Stanisław, którego matką jest Franciszka z Wyszkowskich. Rodzi się przy ul Grzybowskiej ( nr hipoteczny1309).
12.03.1934 roku w parafii Wszystkich Świętych zmarł Juliusz Kuderski (7 lat i 8 miesięcy) syn Franciszki Kuderskiej z Wyszkowskich. Wobec takiego zapisu przypuszczam, że Juliusz nie był synem Konstantego czyli Konstanty albo zmarł albo wzięli rozwód przed rokiem 1926. Ale ciekawi mnie fakt, że Juliusz Kuderski zmarł przy ul. Towarowej 23 a wcześniej przy ul Towarowej nr hip. 1038 c d mieszkał brat Konstantego Jan.
Czy Towarowa nr hip. 1038 cd w 1907 roku i Towarowa 23 w 1934 roku to ten sam adres i gdzie ewentualnie szukać kartotek meldunkowych ul Towarowej ? AP Milanówek ?
Alicja
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

Hip I policyjny przez male urzedu miasta, jest zreszta watek
Meldunkowe, tez jest watek
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
ODPOWIEDZ