Przepraszam za zwłokę, ale nie śledzę wszystkich wątków na forum. Skanów nie posiadam. Ale pewnie można odnaleźć metryki z Górzna na www.genealogiawarchiwach.pl
Gdzie szukać ksiąg z Geneteki? - prośba o pomoc
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Ewa_Szczodruch

-
Lesniewski_Kacper
Witam wszystkich 
Poszukuję aktu małżeństwa z parafii Tarnogóra, województwo lubelskie.
Akt z roku 1898, według geneteki akt 18, między Apoloniuszem Jakubem Piaseckim a Marianną Fidecką. Wiem, że akt ten posiada AP w Zamościu, na stronie http://szukajwarchiwach.pl jest o tym wzmianka ale jeszcze nie wstawili skanów tam, są lata wcześniejsze. Może ktoś ma jego kopie
Pozdrawiam,
Kacper
Akt z roku 1898, według geneteki akt 18, między Apoloniuszem Jakubem Piaseckim a Marianną Fidecką. Wiem, że akt ten posiada AP w Zamościu, na stronie http://szukajwarchiwach.pl jest o tym wzmianka ale jeszcze nie wstawili skanów tam, są lata wcześniejsze. Może ktoś ma jego kopie
Pozdrawiam,
Kacper
- marzanna62

Jezeli to AP nie AD to sprawa prosta piszesz do AP prosbe o skan aktu podajesz dokladne jego dane z numerem. AP w trybie roznym (ja z Kielc mialam odpowiedz w ciagu 2 tygodni) odpowiada i podaje konto do wplaty wplacasz chyba 5 zl (moze byc inna kwota) i dostajesz akt na maila. Przeczytaj na stronie AP musi byc regulamin i tam bedziesz mial ceny. Z numerem aktu nie musza szukac wiec cena niewielka. Jezeli to byloby AD wtedy niekoniecznie chca wysylac skany.Lesniewski_Kacper pisze:Witam wszystkich
Pozdrawiam,
Kacper
Marzanna
Szukam nazwisk Rzemieniec, Rzemieniecki itp
Szukam nazwisk Rzemieniec, Rzemieniecki itp
Nie otwierajmy otwartegomarzanna62 pisze: Jezeli to AP nie AD to sprawa prosta piszesz do AP prosbe o skan aktu podajesz dokladne jego dane z numerem. AP w trybie roznym (ja z Kielc mialam odpowiedz w ciagu 2 tygodni) odpowiada i podaje konto do wplaty wplacasz chyba 5 zl (moze byc inna kwota) i dostajesz akt na maila. Przeczytaj na stronie AP musi byc regulamin i tam bedziesz mial ceny. Z numerem aktu nie musza szukac wiec cena niewielka. Jezeli to byloby AD wtedy niekoniecznie chca wysylac skany.
https://familysearch.org/ark:/61903/3:1 ... cc=1867931
Grzegorz
- 33szuwarek

Poszukuję skanu aktu zgonu z 1920 roku miejscowości Pułtusk wyznanie ewangelicko - augsburskie, osoby Emma Frejer, córka Wilhelma i Pauliny Hintz. Gdzie mogę znaleźć jej skan zgonu, w genetyce jest brak. Gdzieś są skany udostępnione ?. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
Link: http://geneteka.genealodzy.pl/index.php ... te=&exac=1
Pozdrawiam, Piotr
Link: http://geneteka.genealodzy.pl/index.php ... te=&exac=1
Pozdrawiam, Piotr
-
Zofia_Brzeska

- ChachajMarzena
Klukowo, gmina Świercze, 1845r
Znalazłam Genetece akt ślubu moich pra-pradziadków, zindeksowany przez Bożenę Turek.
Są tam tylko wymienieni państwo młodzi ale nie ich rodzice. Czy ktoś może ma dostęp to pełnego aktu ślubu i mógłby mi pomóc?
Jest to ślub Jana Mrozka z Julianna Cichowska z 1845 r akt nr 17
Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc
Marzena
Są tam tylko wymienieni państwo młodzi ale nie ich rodzice. Czy ktoś może ma dostęp to pełnego aktu ślubu i mógłby mi pomóc?
Jest to ślub Jana Mrozka z Julianna Cichowska z 1845 r akt nr 17
Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc
Marzena
Nazwiska w kręgu zainteresowań: Obidzińscy, Rutkowscy, Goździewscy, Trętowscy, Ponikiewscy, Szczepkowscy, Gutowscy. Miejsca: okolice Ciechanowa i Różana.
- ChachajMarzena
Dzieki!!!!
Pozdrowienia,
Marzena
Pozdrowienia,
Marzena
Witam,
Gdzie szukać.
27 X br. w genetece Nowości w serwisie na liście znalazł się
Kawęczyn (MZ) zgony 1939 - 45.
indeksowała Danuta Wasilewska- Lenart.
w zestawieniu istnieje, ale gdzie są akta tej parafii, nie wiem.
Proszę o informacje
Pozdrawiam
Marek
Gdzie szukać.
27 X br. w genetece Nowości w serwisie na liście znalazł się
w zestawieniu istnieje, ale gdzie są akta tej parafii, nie wiem.
Proszę o informacje
Pozdrawiam
Marek
-
Rebell_Cieniewska_Grażyna

Marku - kiedy w zasobach geneteki wybierzesz w lubelskiem Kawęczyn, to masz pod literką Z informację gdzie akta są przechowywane ale jak widzę są też skany zindeksowanych przez Danusię akt.
Powodzenia Grażyna
Powodzenia Grażyna
Moje nazwiska - Rebell, Cieniewski, Oleśniewicz, Łojko, Piotrowski.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
-
marzec_jadwiga

A czy ktoś wie może czy gdzieś do znalezienia są akta parafialne z parafii Lipsko (nad Wisłą) - chodzi mi o lata przed 1810? Na Genetece tylko akta urzędowe do 1810. krzysztof
Re: Klukowo, gmina Świercze, 1845r
Swoją drogą, ciekawe dlaczego trafiły do woj. mazowieckiegopen60 pisze: 27 X br. w genetece Nowości w serwisie na liście znalazł się
Grzegorz
Re: Klukowo, gmina Świercze, 1845r
Witam,
Dziękuję za informacje.
Dla uporządkowania tematu należałoby w genetece przenieść z (MZ) do (L)
parafię Kawęczyn i nie wprowadzając w błąd zainteresowanych.
Pozdrawiam
Marek
Dziękuję za informacje.
Dla uporządkowania tematu należałoby w genetece przenieść z (MZ) do (L)
parafię Kawęczyn i nie wprowadzając w błąd zainteresowanych.
Pozdrawiam
Marek