Indeksacja asc.genealodzy.pl
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
Witam.
DorotaK napisała:
To prawda, ale do indeksacji przeznaczone są inne lata - 1876-1880.
Ja zajmuję się urodzeniami, ale ze względu na problemy techniczne nie mogę zrobić zbyt wiele. Jeśli termin jest palący to odstąpię kilka lat. Jeśli sprawę można trochę odwlec w czasie to zrobię na pewno to, co mam.
Pozdrawiam,
Basia
DorotaK napisała:
.Z tego co widziałam w internecie są już indeksy z parafii Warszawskich np. MBLoretańskiej, poniżej link:
http://www.stankiewicz.e.pl/index.php?k ... mp;sub=594
To prawda, ale do indeksacji przeznaczone są inne lata - 1876-1880.
Ja zajmuję się urodzeniami, ale ze względu na problemy techniczne nie mogę zrobić zbyt wiele. Jeśli termin jest palący to odstąpię kilka lat. Jeśli sprawę można trochę odwlec w czasie to zrobię na pewno to, co mam.
Pozdrawiam,
Basia
-
monika_kurek

- Młochowski_Jacek

- Kontakt:
Tak wypełnić należy wszystkie pola. Wprowadzone dane będą jeszcze weryfikowane. Wyszukiwarka nazwiska będzie przeszukiwać również nazwiska alternatywne (vel) oraz nazwiska panieńskie matek. To bardzo istotne gdy szukamy potomków kobiet.milosz pisze:Indeksuję śluby M.B.Loretańska 1876 i nie wiem czy wypełniamy również w tabeli rubryki z imionami i nazwiskami rodziców .
Dla mnie imiona nie stanowią problemu lecz nazwiska matek są napisane tak nieczytelnie,że o pomyłkę nietrudno.
Dodatkowe wskazówki:
1. W przypadku urodzenia i zgonu do pola data wpisujemy daty urodzenia i zgonu a nie datę chrztu i datę zgłoszenia zgonu. W przypadku ślubów nie będzie problemów bo zawsze jest to ta sama data.
2. Jeśli występuje podwójny zapis dat według różnych kalendarzy np 20.IV/3.V to wpisujemy tę drugą datę.
3. Jeśli kobieta była wdową to jako nazwisko wpisujemy nazwisko panieńskie a w polu nazwiska alternatywnego dopisujemy nazwisko alternatywne vel (jeśli takie istnieje) oraz voto Nazwisko po mężu lub 1v. Nazwisko z 1 małżeństwa i ew 2v. Nazwisko z 2 Małżeństwa.
np. nazwisko - Wolek; vel - Wolak voto Kubacka
lub jeśli dwukrotna wdowa nazwisko - Mita;vel - 1v. Nocek 2v. Ruta
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Jacek Młochowski
-
Tulej_Anna

Witam!
Zwracam się z prośbą do osób indeksujących par. Św.Katarzyny,ponieważ sama ''zgłębiam" jeden rocznik i nie jestem pewna czy prawidłowo odczytuję miejscowości:Służew,Służewiec,Raków,Szczęśliwice,Rakowiec,Ursynów,Moczydło,Okęcie,Wolica,Szopy,Włochy,Wierzbno,Emielin? czy to Imielin,Wiktoryn?,Panoch?,Potok?,Grabow...?,Somin?-Solin?,Dzbarz?
Część miejscowości występuje bardzo rzadko a pismo w aktach momentami jest bardzo nieczytelne,nie chciałabym popełnić błędu.
Pozdrawiam Ania
Zwracam się z prośbą do osób indeksujących par. Św.Katarzyny,ponieważ sama ''zgłębiam" jeden rocznik i nie jestem pewna czy prawidłowo odczytuję miejscowości:Służew,Służewiec,Raków,Szczęśliwice,Rakowiec,Ursynów,Moczydło,Okęcie,Wolica,Szopy,Włochy,Wierzbno,Emielin? czy to Imielin,Wiktoryn?,Panoch?,Potok?,Grabow...?,Somin?-Solin?,Dzbarz?
Część miejscowości występuje bardzo rzadko a pismo w aktach momentami jest bardzo nieczytelne,nie chciałabym popełnić błędu.
Pozdrawiam Ania
Hej Aniu.
Mam podobny problem.
Z moich ustaleń wynika ,że to Imielin, Wiktoryn, Potok, Grabów,Solipsy,Zbarż.
Znalazłem te nazwy na stronie http://warszawa.wikia.com
pozdrawiam
Krzysztof
Mam podobny problem.
Z moich ustaleń wynika ,że to Imielin, Wiktoryn, Potok, Grabów,Solipsy,Zbarż.
Znalazłem te nazwy na stronie http://warszawa.wikia.com
pozdrawiam
Krzysztof
- maria.j.nie

Witam,
w związku z indeksacją prosimy o pomoc...
w związku z indeksacją prosimy o pomoc...
Młochowski_Jacek pisze:
Ponawiam swój apel o indeksację aktów stanu cywilnego w projekcie asc.genealodzy.pl Są to metryki pisane po rosyjsku ale wystarczy bardzo słaba znajomość tego języka gdyż formułka we wszystkich aktach się powtarza. Jak już pisałem wcześniej projekt ten jest bardzo ważny gdyż jego wyniki rzutować będą na dalszą współpracę z Archiwami Państwowymi na której nam wszystkim bardzo zależy i ma zostać ukończony jeszcze w tym roku. Osoby chętne do wsparcia projektu proszę o kontakt z administratorem Geneteki na adres geneteka(ucho)genealodzy.pl .
Pozdrawiam serdecznie MariaĆwikliński_Leszek pisze:...
Sprawa ta jest dla nas bardzo pilna. Został nam praktycznie miesiąc na wywiązanie się ze zobowiązań.
Akcją kieruje Marta i do niej proszę się zwracać o szczegóły.
marta1044@op.pl lub geneteka@genealodzy.pl
Inne Parafie mogą trochę poczekać. pozdrowienia Leszek
Dziękuję Mario, że postanowiłaś przypomniec i zachęcic innych do indeksacji.
Oto co jeszcze zostało nam do rozdania:
MB Loretańska
śluby 1880
Ja również bardzo gorąco zachęcam do pomocy, bo czasu mamy coraz mniej.
Pozdrawiam,
Marta
Oto co jeszcze zostało nam do rozdania:
MB Loretańska
śluby 1880
Ja również bardzo gorąco zachęcam do pomocy, bo czasu mamy coraz mniej.
Pozdrawiam,
Marta
Ostatnio zmieniony pn 16 lis 2009, 08:31 przez marta1044, łącznie zmieniany 2 razy.