Pleszów obecna dzielnica Krakowa

Pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji o parafiach i miejscowościach

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Zubrzak

Sympatyk
Adept

Pleszów obecna dzielnica Krakowa

Post autor: Zubrzak »

Witam

Czy ktoś wie gdzie znajdują się XVIII wieczne metryki parafii Pleszów (Kraków). Według Family Search, która posiada mikrofilmy, były robione one w Archiwum Państwowym w Krakowie, tymczasem ani w bazie pradziad, ani szukajwarchiwach nie ma o tym ani słowa (są od 1890r.). Do Centrum Mormonów (Warszawa czy Wrocław) mam trochę daleko, lepiej mi do Krakowa i było by fajnie ustalić gdzie te metryki się znajdują, czy na pewno w Archiwum Państwowym, a może Mormoni zrobili zdjęcia w Archiwum Archidiecezjalnym, tylko źle to oznaczyli.

Pozdrawiam Przemek
slawek_krakow

Sympatyk

Re: Pleszów obecna dzielnica Krakowa

Post autor: slawek_krakow »

Zubrzak pisze:Witam

Czy ktoś wie gdzie znajdują się XVIII wieczne metryki parafii Pleszów (Kraków). Według Family Search, która posiada mikrofilmy, były robione one w Archiwum Państwowym w Krakowie, tymczasem ani w bazie pradziad, ani szukajwarchiwach nie ma o tym ani słowa (są od 1890r.). Do Centrum Mormonów (Warszawa czy Wrocław) mam trochę daleko, lepiej mi do Krakowa i było by fajnie ustalić gdzie te metryki się znajdują, czy na pewno w Archiwum Państwowym, a może Mormoni zrobili zdjęcia w Archiwum Archidiecezjalnym, tylko źle to oznaczyli.

Pozdrawiam Przemek
Przemku są w AN w Krakowie. Inwentarz z mirofilmami znajdującymi się w AN Kraków to pięć potarganych zeszytów, w necie tego nie ma. Jak jakaś nieduża robótka to maila chyba do mnie jeszcze masz? :P

pozdrawiam
Smoktadeusz

Sympatyk
Podziękował: 1 time

Re: Pleszów obecna dzielnica Krakowa

Post autor: Smoktadeusz »

Trzeba zrobić index filmów i wrzucić tu 😁
bsodziak

Sympatyk

RE: Re: Pleszów obecna dzielnica Krakowa

Post autor: bsodziak »

Jakby ktoś był chętny do indeksacji to coś tam mam, nie tylko z Pleszowa:

http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... ht=#390497
Szymon
Awatar użytkownika
Zubrzak

Sympatyk
Adept

RE: Re: Pleszów obecna dzielnica Krakowa

Post autor: Zubrzak »

Sławku dzięki nie chcę zawracać głowy wyślę Tobie wiadomość na priv 😚 Szymonie daj znać co masz dokładnie to coś może podłubię z indeksacją
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję parafii, miejscowości”