Nazwisko: Florczyk

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=32519&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Awatar użytkownika
jagula

Sympatyk

Post autor: jagula »

Dzień dobry,

poszukuję informacji o małżeństwie Marcina Florczyka i Tekli z Wójcickich zawartego prawdopodobnie w latach 1867-1870 w województwie świętokrzyskim. Z tego związku wiem o przynajmniej trójce ich dzieci:
1870 syn Władysław urodzony w parafii Pierzchnica wieś Strojnów Moczydła, 1880 córka Leonarda urodzona w parafii Piotrkowice Wodzisławskie wieś Strzeszkowice i 1882 córka Zofia urodzona w Nawarzycach. Marcin Florczyk był kucharzem i wg lat podanych w aktach urodzeń dzieci urodził się mniej więcej w latach 1833-1840. Zmarł w 1903 w parafii Krzcięcice wieś Potok Wielki. W akcie zgonu podany jest wiek 70 lat. Interesuje mnie jego żona Tekla z Wójcickich prawdopodobnie urodzona w latach 1846-1850. Prawdopodobnie jest spokrewniona z moim przodkiem Franciszkiem Wójcickim także kucharzem, który był wymieniony w aktach urodzeń jej dzieci.
Jeśli potrzebuje Pani więcej szczegółów o Franciszku służę.

Dziękuję za wszelką pomoc.

Agnieszka Jarczok

Dodam tylko, że w akcie urodzenia córki Leonardy nazwisko ojca jest napisanie Floraczyk a nie Florczyk
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”