Akt urodzenia Maryanna Wiśniewska
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
kasiakozłowska

Akt urodzenia Maryanna Wiśniewska
Witam. W moich poszukiwaniach znowu natrafiłam na problem. Obecnie poszukuję aktu urodzenia Maryanny Wiśniewskiej córki Józefa i Katarzyny Korzeniewskiej. Maryanna Wiśniewska w 1843 roku wyszła za mąż za Mikołaja Maciejewskiego akt numer 9
https://www.fotosik.pl/zdjecie/7c409c0519515601
Z aktu odczytuję imiona rodziców Józef Wiśniewski i Katarzyna Korzeniewska, którzy biorą ślub w 1819 roku.
W aktach urodzeń parafii Dobrzyków znajduję akt 3 dzieci tej pary:
Franciszka ur w 1820
Antoni ur w 1822
Jan ur w 1824
z dodatkowych źródeł jakie posiadam wynika że rodzi im się jeszcze jedno dziecko
Bogumiła Antonina w 1826 roku i umiera w tymże roku miesiąc po śmierci swojej matki Katarzyny zd. Korzeniewskiej.
Wracając do Maryanny. Z aktu ślubu wynika że w dniu ślubu miała 17 lat czyli powinna urodzić się około 1826 roku. Przeglądając akta (1822-1828) parafii Dobrzyków Gąbin Radziwie nie napotkałam na akt urodzenia Maryanny. Co przeoczyłam? Gdzie szukać?
Z aktu odczytuję imiona rodziców Józef Wiśniewski i Katarzyna Korzeniewska, którzy biorą ślub w 1819 roku.
Franciszka ur w 1820
Antoni ur w 1822
Jan ur w 1824
z dodatkowych źródeł jakie posiadam wynika że rodzi im się jeszcze jedno dziecko
Bogumiła Antonina w 1826 roku i umiera w tymże roku miesiąc po śmierci swojej matki Katarzyny zd. Korzeniewskiej.
Wracając do Maryanny. Z aktu ślubu wynika że w dniu ślubu miała 17 lat czyli powinna urodzić się około 1826 roku. Przeglądając akta (1822-1828) parafii Dobrzyków Gąbin Radziwie nie napotkałam na akt urodzenia Maryanny. Co przeoczyłam? Gdzie szukać?
Ostatnio zmieniony pn 02 paź 2017, 16:02 przez kasiakozłowska, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Kasia
- Barbara_Lendzion

Re: Akt urodzenia Maryanna Wiśniewska
Rodzice tej Marianny to Józef Wiśniewski i Katarzyna z Korzeniewskich, a nie jak piszesz Józef Maciejewski i Katarzyna z Korzeniewskich. Szukaj urodzenia Marianny Wiśniewskiej.Może tu masz błąd.kasiakozłowska pisze:Witam. W moich poszukiwaniach znowu natrafiłam na problem. Obecnie poszukuję aktu urodzenia Maryanny Wiśniewskiej córki Józefa i Katarzyny Korzeniewskiej. Maryanna Wiśniewska w 1843 roku wyszła za mąż za Mikołaja Maciejewskiego akt numer 9
Z aktu odczytuję imiona rodziców Józef Maciejewski i Katarzyna Korzeniewska, którzy biorą ślub w 1819 roku.
Franciszka ur w 1820
Antoni ur w 1822
Jan ur w 1824
Pozdrawiam Barbara
-------------------------------------------------------
Poszukuję: Włocławek - Wilczyńscy,Kulińscy Kowal - Cytaccy ,Baruchowo i okolice: Lewandowscy, Gizińscy,Prusy i Mazowsze - Lendzion
-------------------------------------------------------
Poszukuję: Włocławek - Wilczyńscy,Kulińscy Kowal - Cytaccy ,Baruchowo i okolice: Lewandowscy, Gizińscy,Prusy i Mazowsze - Lendzion
-
kasiakozłowska

Re: Akt urodzenia Maryanna Wiśniewska
Tak pomyłka Maciejewski to jej mąż. Już zmieniłam post. Dzięki.
Pozdrawiam Kasia
-
MonikaMaru

-
kasiakozłowska

-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
-
kasiakozłowska

Arku sprawdziłam 1826. Nic nie ma. Przy akcie Bogumiły Antoniny nie ma zapisu który wskazywałby na bliźniaczkę. Co do daty urodzenia podanej w AM to jestem sceptycznie nastawiona bo już spotkałam się z "poślizgiem" 6lat przy wątku o Zofii Maciejewskiej więc sprawdziłam lata do tyłu.
Beato jestem w trakcie sprawdzania ponownego ślubu ojca Maryanny.
Sprawdzam też trop o panieńskim dziecku ale też żadnych śladów.
Ogólnie ciężkie strony mi się trafiły. Brak aktów on line. Skończę indeksować Gąbin wezmę się za Dobrzyków i Radziwie
Beato jestem w trakcie sprawdzania ponownego ślubu ojca Maryanny.
Sprawdzam też trop o panieńskim dziecku ale też żadnych śladów.
Ogólnie ciężkie strony mi się trafiły. Brak aktów on line. Skończę indeksować Gąbin wezmę się za Dobrzyków i Radziwie
Pozdrawiam Kasia
-
kasiakozłowska

https://www.fotosik.pl/u/kasiakozlowska
Dodałam akty. Może coś Wam wpadnie do głowy?????
W akcie ślubu Maryanny nie ma mowy o nieżyjącej matce.
Dodałam akty. Może coś Wam wpadnie do głowy?????
W akcie ślubu Maryanny nie ma mowy o nieżyjącej matce.
Pozdrawiam Kasia
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
-
kasiakozłowska