Szymański - Pasieka parafia Żychlin

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

luboszyc

Post autor: luboszyc »

Poszukuję aktów chrztu:
Adam Szymański ur. 1172,
Tomasz Szymański ur. 1776,
Grzegorz Szymański ur. 1779,
Marek (Marceli) Szymański ur. 1782,
Antoni Szymański ur. 1788.
Wszyscy urodzeni w Pasiece parafia Żychlin.
Akta były zindeksowane przez "jules" w archiwum parafialnym w Żychlinie (bez skanów).
Będę wdzięczny za każdą informację.
kasiakozłowska

Sympatyk
Adept

Post autor: kasiakozłowska »

Proboszcz parafii Żychlin spoko gość. Zadzwoń może Ci pomoże. A skąd jesteś?
A kontaktowałeś się z " Jules"? Jak masz na imię?
Pozdrawiam Kasia
luboszyc

Re: Szymański - Pasieka parafia Żychlin

Post autor: luboszyc »

kasiakozłowska pisze:Proboszcz parafii Żychlin spoko gość. Zadzwoń może Ci pomoże. A skąd jesteś?
Na imię mam Andrzej. Jestem z Opola. Mój pradziadek emigrował w 1882 r. na Lubelszczyznę. Ale całe korzenie tkwią w Pasiece. Mam "rozpracowaną" całą rodzinę na tym terenie do 1910 r. Teraz chcę dobrać się do rodziców tego szacownego grona tj. Jakóba i Kunegundy Szymańskich. Właśnie z kuzynem staramy się znaleźć dobry kontakt z proboszczem żychlińskim. Potrzebuję kontaktu z Julesem jak ryba wody. Przede wszystkim mógłby powiedzieć w jakim stanie są te księgi. Nie wiem jak się z nim skontaktować. Dzięki za tego proboszcza "spoko gość".
kasiakozłowska

Sympatyk
Adept

Re: Szymański - Pasieka parafia Żychlin

Post autor: kasiakozłowska »

luboszyc pisze:
kasiakozłowska pisze:Proboszcz parafii Żychlin spoko gość. Zadzwoń może Ci pomoże. A skąd jesteś?
Na imię mam Andrzej. Jestem z Opola. Mój pradziadek emigrował w 1882 r. na Lubelszczyznę. Ale całe korzenie tkwią w Pasiece. Mam "rozpracowaną" całą rodzinę na tym terenie do 1910 r. Teraz chcę dobrać się do rodziców tego szacownego grona tj. Jakóba i Kunegundy Szymańskich. Właśnie z kuzynem staramy się znaleźć dobry kontakt z proboszczem żychlińskim. Potrzebuję kontaktu z Julesem jak ryba wody. Przede wszystkim mógłby powiedzieć w jakim stanie są te księgi. Nie wiem jak się z nim skontaktować. Dzięki za tego proboszcza "spoko gość".
Widzę że Jules nieobecny od dawna na Forum.
http://www.zychlinparafia.pl/kontakt/

spróbuj tu lub telefonicznie

Adres: plac Jana Pawła II 2, 99-320 Żychlin
Telefon: 24 285 12 78

Dodam jeszcze że też mam rodzinę w Pasiece a moja kuzynka wyszła za Szymańskiego i mieszka w Oporowie. Jak coś to priv
Pozdrawiam Kasia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”