Miejscowość Kamieniobród, Ukraina

Pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji o parafiach i miejscowościach

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Alice

Sympatyk

Post autor: Alice »

Gdzie mogę znaleźć skany Parafii w Kamieniobrodzie? Moja babcia Anna Lisańczuk urodziła się w Kamieniobrodzie 17.07.1927, jej rodzice Mikołaj Lisańczuk i Agata Andrus, nie mam daty urodzeń.

Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
kejsia

Sympatyk

Post autor: kejsia »

Alice pisze:Gdzie mogę znaleźć skany Parafii w Kamieniobrodzie? Moja babcia Anna Lisańczuk urodziła się w Kamieniobrodzie 17.07.1927, jej rodzice Mikołaj Lisańczuk i Agata Andrus, nie mam daty urodzeń.

Pozdrawiam Alicja
Poszukaj w ,, Księgi metrykalne parafii wyznania rzymskokatolickiego z archidiecezji lwowskiej, 1604-1945"
http://www.agad.gov.pl/inwentarze/KLwo301new.xml
Bożena
Alice

Sympatyk

Widzę, że tylko Kamienobród 1777-1783, a gdzie 1927 r?
Marcin.Rybicki

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Marcin.Rybicki »

Widzi Pani wieś Kamienobród w parafii Gródek Jagielloński. Czy na pewno Kamienobród był parafią rzymskokatolicką? W 1925 roku nie był.
Alice

Sympatyk

Re: Miejscowość Kamieniobród, Ukraina

Nie wiem czy był parafią rzymskokatolicką, tylko wiem, że urodziła się w Kamienobrodzie. Szukałam, ale nie znalazłam i chyba księgi zostały zniszczone, ale ciężko przeglądać wszędzie.
Marcin.Rybicki

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Marcin.Rybicki »

Należy w takim razie szukać w parafii Gródek Jagielloński. Metryki zmikrofilmowane przez Mormonów kończą się na 1913 roku. Przypuszczam, że metryki z lat 20tych są w Państwowym Archiwum we Lwowie, ale warto też sprawdzić Archiwum Diecezjalne w Lubaczowie i Archiwum Archidiecezjalne w Przemyślu.
Alice

Sympatyk

Już znalazłam akt urodzenia mojej babci Anny w 1927 r. i także akt ślubu rodziców babci, okazało się, że Księgi greckokatolickiego przechowywanych w Urzędzie Stanu Cywilnego w Jaworiv na Ukrainie, ale udało mi się zdobyć akt ślubu rodziców babci 1914 r w Kamieniobrodzie.
Mam pytanie, czy macie jakieś pomysły jak zdobyć zdjęcie rodziców babci: Mikołaj Lisańczuk i Agata Andrus?

Pozdrawiam,
Alicja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję parafii, miejscowości”