Palusiński, Branicki

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Smoktadeusz

Sympatyk

Palusiński, Branicki

Post autor: Smoktadeusz »

Witam, szukam przodków z rodziny Palusiński i Branicki. Może ktoś trafił na podobne nazwiska przy okazji własnych poszukiwań. Wiem, że nie są to Palusińscy z Wadowic, ani Krzeszowic, sprawdzałem. Nazwisko Branicki to też raczej nie szlachta.

Znane mi osoby to:
Piotr Palusiński, zm 1974
ojciec: Franciszek Palusiński, odnotowany w 1901 roku jako operarius w Łobzowie/Nowej Wsi k/ Krakowa; miał żonę Antoninę Branicki.
ojciec: Jakub Palusiński - nie wiadomo skąd.

Może ktoś, coś?? :)
Palusinski_Pawel

Sympatyk
Nowicjusz

Palusiński, Branicki

Post autor: Palusinski_Pawel »

Witam Panie Tadeuszu

Posiadam sporo informacji na temat Palusińskich jednak obawiam sie że niewiele dotyczących akurat tej gałęzi.
proszę o kontakt na maila - z przyjemnością wymienię informacje.

Antonina - urodzona w Krzeszowicach 13.04.1858 córka Antoniego Branickiego i Marii Wójcik.(nie potwierdzone- brak dostepu do ksiegi parafialnej)

Polecam spis ludnosci Krakowa z 1910 jest tam cała rodzina- 1910 Dz XVI tom 25 str 38 nr 181
Franciszek urodzony w Alwerni-Dubie pod nazwiskiem Paluch w 27 09 1847 (nie zweryfikowane w parafii)

Piotr - urodzony w Krakowie 1901.07.07 parafia Sw Szczepana.(zweryfikowane)

Pozdrawiam Paweł Palusiński
Pozdrawiam
Paweł
Smoktadeusz

Sympatyk

Palusiński, Branicki

Dzieki za Pomoc. Dlatego nie mogłem znależć w spisie, bo jest pod nazwiskiem Paluch. Teraz widze rodzeństwo Piotra. Czyli jednak Krzeszowice i okolica :)
Korbiel_michał

Sympatyk

Palusiński, Branicki

Post autor: Korbiel_michał »

Mam też wśród przodków Paluchów z okolic Krzeszowic, z Dubia w parafii rudawskiej. Jest Jakub Paluch ur.1820 syn Dominika, może pasować?
Zapraszam na moją stronę: www.nielepice.pl
Smoktadeusz

Sympatyk

Palusiński, Branicki

To jesteś krewnym Ilony Palusińskiej, która się od tychże Paluchów wywodzi.
Strona nielepice.pl nie działa.
Korbiel_michał

Sympatyk

Palusiński, Branicki

Post autor: Korbiel_michał »

Czy mogę prosić na koszyk9@o2.pl kontakt do p. Ilony?

Moja strona nie działa i nie będzie działała jeszcze kilka dni, z powody ataku hakerskiego.
Michał
Zapraszam na moją stronę: www.nielepice.pl
Smoktadeusz

Sympatyk

Palusiński, Branicki

Z drzewa wynika, że Dominik miał syna Jakuba, a ten syna Franciszka, przodka p. Ilony, Franciszek miał ośmioro rodzeństwa.Jan, Marianna, Regina, Jakub, Paweł, Wawrzyniec, Wojciech i ReginaII
Palusinski_Pawel

Sympatyk
Nowicjusz

Palusiński, Branicki

Post autor: Palusinski_Pawel »

Witam ponownie - moje wiadomości na temat tej rodziny to miedzy innymi parafie Św. Józefa, Św Szczepana, Chrzanów-Zbik, Krzeszowice, Alwernia-Dubie.
Jeśli Państwo macie jakieś osoby nie pasujące do waszych drzew to będę wdzięczny za informację. Najpewniej pasują do mojej rodziny.
Moi Palusińscy kręcili się również w okolicach Krzeszowic - w Regulicach. Osobiscie nadal poszukuję kilku połączeń trochę na chybił- trafił.
z różnych informacji wiem również że jedna gałąź skierowała się w stronę Mysłowic.

Jest również rodzina Palusińskich w Sulisławicach o których również posiadam dość dużo informacji - ta była skupiona w okolicach Miechowa.

Pozdrawiam
Paweł
Pozdrawiam
Paweł
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”