Podróże po cmentarzach Ukrainy tom II - służę pomocą
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
mazurowska

Cmentarze
Czy mogę prosić o sprawdzenie nazwisk DROHOMIRECKI ERNEST SIEMIANÓW MAZUROWSKI PRUS RACZKOWSKI ?
Z góry dziękuję.
Iza
Z góry dziękuję.
Iza
-
Respondek_Nicole

Cmentarze
Dzień dobry,
Proszę o sprawdzenie nazwiska Prodeus lub/i Prodyus
Z góry serdecznie dziękuję
Nicole
Proszę o sprawdzenie nazwiska Prodeus lub/i Prodyus
Z góry serdecznie dziękuję
Nicole
-
Zdonek_Katarzyna

Brzezany
Witam,
bardzo prosze sprawdzic nazwisko Kogut-cmentarz w Brzezanach,
pozdrawiam
KAtarzyna
bardzo prosze sprawdzic nazwisko Kogut-cmentarz w Brzezanach,
pozdrawiam
KAtarzyna
Poszukuję nazwisk: Czachorowski, Rzucidło, Rządeczka, Janusz
-
przemko20161

Brzezany
Proszę o pomoc poszukuję nazwiska Krynicki w parafii Dmuchawiec i sąsiednich parafiach w obwodzie Tarnopolskim
Przemek
Przemek
-
Maciek_Ufnalewski

Brzezany
Czy mogę prosić o sprawdzenie nazwisk: Jasiński, Wasilkowski, Rossowski, Kakowski?
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Maciek
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Maciek
- Kucharczyk_rajmund

Lwów
Mam prośbę do Polaków ze Lwowa, poszukuje grobów osób o nazwisku Gorczyński, Gorczyńska, Cały , Cała, Fleischer, Lis znajdujących sie na terenie cmentarza w Rzęsnej Polskiej . Z góry dziękuję.
Pozdrawiam Rajmund Kucharczyk
-
korwin_lipski

-
Padjuczenko_Anna
Witam serdecznie,
Od jakiegoś czasu poszukuję informacji o bracie mojego dziadka, który w wieku 26 lat zmarł w Żółkwi (rozchorował się w wyniku wyczerpującego zakładu i zmarł na płuca - tak przynajmniej głosi rodzinna legenda). Niedawno udało mi się dowiedzieć, że mój dziadek jako jedyny z rodziny był na pogrzebie i w USC ustaliłam datę śmierci, która istnieje jedynie jako dopisem przy wpisie dotyczącym urodzenia.
Mój przodek to Kazimierz Cisek, urodzony 21.02.1909, a zmarły w Żółkwi (przynajmniej tak to zostało zapamiętane) 27.02.1935 roku.
Prawdopodobnie wcześniej Kazimierz służył w 6 pułku strzelców konnych (główną siedzibą pułku była właśnie Żółkiew), ale później uczył się na organistę w miejscowym kościele, bądź tym organistą już był.
Jeśli ktoś jest w stanie namierzyć miejsce jego spoczynku, będzie bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam serdecznie
Ula
Od jakiegoś czasu poszukuję informacji o bracie mojego dziadka, który w wieku 26 lat zmarł w Żółkwi (rozchorował się w wyniku wyczerpującego zakładu i zmarł na płuca - tak przynajmniej głosi rodzinna legenda). Niedawno udało mi się dowiedzieć, że mój dziadek jako jedyny z rodziny był na pogrzebie i w USC ustaliłam datę śmierci, która istnieje jedynie jako dopisem przy wpisie dotyczącym urodzenia.
Mój przodek to Kazimierz Cisek, urodzony 21.02.1909, a zmarły w Żółkwi (przynajmniej tak to zostało zapamiętane) 27.02.1935 roku.
Prawdopodobnie wcześniej Kazimierz służył w 6 pułku strzelców konnych (główną siedzibą pułku była właśnie Żółkiew), ale później uczył się na organistę w miejscowym kościele, bądź tym organistą już był.
Jeśli ktoś jest w stanie namierzyć miejsce jego spoczynku, będzie bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam serdecznie
Ula
Pozdrawiam
Ula
Ula
-
uladziemid

-
mariusz_tokarz
- Kontakt: