Witam
Cz ktoś posiada informacje o parafii Granowo w wielkopolskim?
Poszukuję każdej informacji.
Pozdrawiam
Małgorzata
Parafia Granowo
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
m.rottenberg

- Kontakt:
Parafia Granowo
Klikając na ten link znajdziesz sporo informacji o parafii Granowo, mam nadzieję przydatnych:
http://www.google.pl/search?hl=pl&clien ... =&aq=f&oq=
Pozdrawiam
ŁB
http://www.google.pl/search?hl=pl&clien ... =&aq=f&oq=
Pozdrawiam
ŁB
-
m.rottenberg

- Kontakt:
Parafia Granowo
Tak wiem - dziękuję.
Chodziło mi raczej o dokumenty metrykalne - gdzie mogą się znajdować.
Może ktoś już przeglądał je, ma zdjęcia lub skany.
Pozdrawiam
Małgorzata
Chodziło mi raczej o dokumenty metrykalne - gdzie mogą się znajdować.
Może ktoś już przeglądał je, ma zdjęcia lub skany.
Pozdrawiam
Małgorzata
- annastregiel

Parafia Granowo
Witam.
"Poland, Poznań, Granowo (Nowy Tomyśl) - Church records
Kopie księg metrykalnych, 1812-1874 Kościół rzymsko-katolicki. Parafja Granowo (Nowy Tomyśl)
Księgi metrykalne, 1673-1930 Kościół rzymsko-katolicki. Parafja Granowo (Nowy Tomyśl)"
Księgi metrykalne (1673-1930) znajdują się w Archiwum Archidiecezjalnym w Poznaniu, a kopie ksiąg metrykalnych (1812-1874) w Archiwum Państwowym w Poznaniu. Księgi są zmikrofilmowane, ale , aby przejrzeć te najstarsze (od 1673), należy osobiście przyjechać do Poznania do AA.
Mikrofilmy z AP można wypożyczyć do najbliższego AP.
Jestem również zainteresowana tą parafią, szczególnie najstarszymi księgami i dlatego będę musiała w odpowiednim czasie wybrać się do Poznania.
Pozdrawiam.
"Poland, Poznań, Granowo (Nowy Tomyśl) - Church records
Kopie księg metrykalnych, 1812-1874 Kościół rzymsko-katolicki. Parafja Granowo (Nowy Tomyśl)
Księgi metrykalne, 1673-1930 Kościół rzymsko-katolicki. Parafja Granowo (Nowy Tomyśl)"
Księgi metrykalne (1673-1930) znajdują się w Archiwum Archidiecezjalnym w Poznaniu, a kopie ksiąg metrykalnych (1812-1874) w Archiwum Państwowym w Poznaniu. Księgi są zmikrofilmowane, ale , aby przejrzeć te najstarsze (od 1673), należy osobiście przyjechać do Poznania do AA.
Mikrofilmy z AP można wypożyczyć do najbliższego AP.
Jestem również zainteresowana tą parafią, szczególnie najstarszymi księgami i dlatego będę musiała w odpowiednim czasie wybrać się do Poznania.
Pozdrawiam.
Poszukuję:
-aktu ur. Antoniego Rudnickiego, s. Stefana, ok. 1805, ok. Kalisza, Ostrowa Wlkp.
- rodziców Stefana Rudnickiego (ok. 1780-1845), ekonoma w majątkach k. Ostrowa Wlk. męża Józefy ze Skarzyńskich, ślub - par. Tursko w 1804 r.
-aktu ur. Antoniego Rudnickiego, s. Stefana, ok. 1805, ok. Kalisza, Ostrowa Wlkp.
- rodziców Stefana Rudnickiego (ok. 1780-1845), ekonoma w majątkach k. Ostrowa Wlk. męża Józefy ze Skarzyńskich, ślub - par. Tursko w 1804 r.
-
m.rottenberg

- Kontakt: