Mój dziadek Franciszek Korczak prawdopodobnie urodził się w Bartodziejach/Tczów w 1924r, natomiast zmarł w 1998r w Błądzimiuprzemko20161 pisze:Powiedz jak na imię miał twój dziadek i gdzie się urodził podaj dokładną datę oraz parafię może coś znajdę jak będę znał szczegóły
Przemek
Nazwisko: Pietrzyk
Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen
-
przemko20161

-
przemko20161

-
przemko20161

-
pawlowska_katarzyna

- Kontakt:
Witam, moja 2x prababcia to Katarzyna z domu Pietrzyk, po mężu Jakubie - Pawłowska. Żyli prawdopodobnie w Chyrowie, gdzie w 1903 roku urodził się mój dziadek Michał Pawłowski. Niestety nie mam żadnych innych informacji na temat linii - Pietrzyk.
Pozdrawiam, Katarzyna
Pozdrawiam, Katarzyna
Poszukuję nazwiska:
Zalewski (kujawsko-pomorskie); Pawłowski (Chyrów, Ukraina); Psiakowski, Maranowski, Cywiński, Bonowski
Blog: https://kujawskopomorskiekorzenie.blogspot.com/
Zalewski (kujawsko-pomorskie); Pawłowski (Chyrów, Ukraina); Psiakowski, Maranowski, Cywiński, Bonowski
Blog: https://kujawskopomorskiekorzenie.blogspot.com/
Witam,
moja nieżyjąca już mama miała nazwisko rodowe Pietrzyk. Jej tato - Piotr Pietrzyk przyjechał na Opolszczyznę chwilę po drugiej Wojnie Światowej. Dalsza część mojej rodziny dalej mieszka w okolicach Potoku Wielkiego, Stojeszynu, Modliborzyc na Lubelszczyźnie. Część rodzeństwa dziadka Piotrka - min. Franciszka, Wiktoria, Julia, Szczepan wyjechali na początku XX wieku do USA. Szukam Pietrzyków,z którymi jestem spokrewniony.
moja nieżyjąca już mama miała nazwisko rodowe Pietrzyk. Jej tato - Piotr Pietrzyk przyjechał na Opolszczyznę chwilę po drugiej Wojnie Światowej. Dalsza część mojej rodziny dalej mieszka w okolicach Potoku Wielkiego, Stojeszynu, Modliborzyc na Lubelszczyźnie. Część rodzeństwa dziadka Piotrka - min. Franciszka, Wiktoria, Julia, Szczepan wyjechali na początku XX wieku do USA. Szukam Pietrzyków,z którymi jestem spokrewniony.
Pozdrawiam
Roman
Roman