Nazwisko: Pietrzyk

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen

ewwwa

Sympatyk

Post autor: ewwwa »

przemko20161 pisze:Powiedz jak na imię miał twój dziadek i gdzie się urodził podaj dokładną datę oraz parafię może coś znajdę jak będę znał szczegóły

Przemek
Mój dziadek Franciszek Korczak prawdopodobnie urodził się w Bartodziejach/Tczów w 1924r, natomiast zmarł w 1998r w Błądzimiu
przemko20161

Sympatyk

Post autor: przemko20161 »

Zalazłem metrykę zgonu twojego dziadka Franciszka wiem że ur się 12.09.1924 r
Powiedz w której parafii Tczów ur się twój dziadek Franciszek w którym województwie w Mazowieckim czy Świętokrzyskim
Twój Franciszek mógłby być synem Pawła lub Franciszka

Przemek
ewwwa

Sympatyk

Przemku wiem kiedy urodził się moj dziadek. Moją największą zagwozdką jest to, gdzie pochowana została i kiedy zmarła jego matka, a moja prababka Katarzyna Korczak zd Pietrzyk
przemko20161

Sympatyk

Szukałem ciężka sprawa a gdzie ur się i brali ślub twoi pradziadkowie ? Ja bym zadzwonił do proboszcza lub parafii gdzie zmarła twoja prababcia oile wiesz w której parafii mogłaby umrzećewentualnie do USC w którym mogłaby umrzeć

Przemek
ewwwa

Sympatyk

Wszystkie dane podałam na początku tematu.
Z proboszczem już rozmawiałam, kontaktowałam się również z USC, ale niestety w obu przypadkach nie ma informacji nt daty smierci prababki.
przemko20161

Sympatyk

A czy w Archiwum Diecezjalnym w Bydgoszy szukała pani meteyki zgonu swojej prababci.

Przemek
pawlowska_katarzyna

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Post autor: pawlowska_katarzyna »

Witam, moja 2x prababcia to Katarzyna z domu Pietrzyk, po mężu Jakubie - Pawłowska. Żyli prawdopodobnie w Chyrowie, gdzie w 1903 roku urodził się mój dziadek Michał Pawłowski. Niestety nie mam żadnych innych informacji na temat linii - Pietrzyk.

Pozdrawiam, Katarzyna
Poszukuję nazwiska:
Zalewski (kujawsko-pomorskie); Pawłowski (Chyrów, Ukraina); Psiakowski, Maranowski, Cywiński, Bonowski
Blog: https://kujawskopomorskiekorzenie.blogspot.com/
romans87

Sympatyk

Post autor: romans87 »

Witam,

moja nieżyjąca już mama miała nazwisko rodowe Pietrzyk. Jej tato - Piotr Pietrzyk przyjechał na Opolszczyznę chwilę po drugiej Wojnie Światowej. Dalsza część mojej rodziny dalej mieszka w okolicach Potoku Wielkiego, Stojeszynu, Modliborzyc na Lubelszczyźnie. Część rodzeństwa dziadka Piotrka - min. Franciszka, Wiktoria, Julia, Szczepan wyjechali na początku XX wieku do USA. Szukam Pietrzyków,z którymi jestem spokrewniony.
Pozdrawiam
Roman
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”