Nazwisko: Gacek
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=2954&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Szukam informacji o Gacek Roman ur około 1904r pochodził podobno z kieleckiego z powiatu Jędrzejowskiego podobno był jedynakiem czy ktoś może dać mi więcej szczegółów
Grażyna Stasiak
Witaj Nieznajomy
nazwisko Gacek występuje obecnie w parafiach jędrzejowskich ; Sędziszów . Mieronice .Krzcięcice , Tarnawa , Mstyczów oraz Kozłów - małopolskie . Podejrzewam , że wszyscy Gackowie w okolicznych parafiach wywodzą się z Kozłowa gdzie rodzina ta miała mały majątek z dworkiem który rozebrano w latach 50-tych XX w.
nazwisko Gacek występuje obecnie w parafiach jędrzejowskich ; Sędziszów . Mieronice .Krzcięcice , Tarnawa , Mstyczów oraz Kozłów - małopolskie . Podejrzewam , że wszyscy Gackowie w okolicznych parafiach wywodzą się z Kozłowa gdzie rodzina ta miała mały majątek z dworkiem który rozebrano w latach 50-tych XX w.
Pozdrawiam Adam Biesiaga
=======================
Poszukuię aktu ur./chrztu Tomasz BIESAGA ~~ 1788 r.
=======================
-
mrfinepoint

Re: Nazwisko: Gacek
Skąd Pan wie ze nazwisko figuruje w tych parafiach? Można to gdzies sprawdzić?adam_b pisze:Witaj Nieznajomy
Mam w rodzinie nazwisko Gacek i parafie maja w kozlowie stad chciałabym się dowiedzieć o nich czegoś więcej
-
mrfinepoint

Moja prababcia z domu była Gacek, Mstyczów parafia, wieś Marcinowice koło Kozłowa (małopolskie).
Kasia
Kasia
Być może mamy podobnych przodków tylko moi przodkowie są z miejscowości Gniewęcin parafi Mstyczów
Grażyna Stasiak
Witam Szanowne Panie
Pochodzę z Klimontowa par. Mstyczów więc trochę znam okoliczne nazwiska a ponadto robiłem drzewo dla mojej kuzynki której dziadkiem był W.Gacek właściciel majątku Kozłów dlatego zajmowałem się rodziną Gacków .Akta metrykalne są w metrykach https://metryki.genbaza.pl dla Kozłowa i Mstyczowa
Pochodzę z Klimontowa par. Mstyczów więc trochę znam okoliczne nazwiska a ponadto robiłem drzewo dla mojej kuzynki której dziadkiem był W.Gacek właściciel majątku Kozłów dlatego zajmowałem się rodziną Gacków .Akta metrykalne są w metrykach https://metryki.genbaza.pl dla Kozłowa i Mstyczowa
Pozdrawiam Adam Biesiaga
=======================
=======================