Murza - Murzicz Stefan z Wilna

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
qwer06

Sympatyk

Post autor: qwer06 »

Posiadam Akt małżeństwa zawarty w Kościele Sw. Ducha w Wilnie 12.01.1921 pomiędzy Stefanem Murza - Murziczem, synem Bielała i Zofii Sobolewskiej oraz Sabiną Kmita, córką Marcina i Stefanii Narbut. Poszukuję aktów urodzenia obydwojga małżonków lub wskazówek jak i gdzie je zdobyć.
Pozdrawiam
Krzysztof
Balcerkiewicz

Sympatyk

Post autor: Balcerkiewicz »

Hallo halo wiem że to stary post, ale błagam o pilny kontakt - Marcin i Stefania to rodzina/pradziadowie mego ojczyma -pomagam robić im drzewo Mam nadzieję , że jeszcze tu jesteś - pisz bezpośrednio do mnie na lolawawa@wp.pl bo tu znaleźć cokolwiek to masakra. pół dnia mi zeszło żeby odnaleźć to na forum :(
ROMAN_B

Sympatyk

Re: Murza - Murzicz Stefan z Wilna.

Post autor: ROMAN_B »

Witaj.

Balcerkiewicz, to w zasadzie nie wiem jak do Ciebie się zwracać, nie podpisałeś swojego postu.

Faktycznie post Krzysztofa jest dość stary. Najlepiej to napisz do niego na PW, jak się kiedyś zaloguje na stronie to dotrze do niego Twoja wiadomość.

W marcu tego roku w zakładce Nazwiska Tatarskie? Kosakowski Filip pytał o rodzinę Murziczów a w zasadzie to Konstantego Murza – Murzicz, który był mężem siostry jego prababki. Konstanty Murza – Murzicz pochodził z Wileńszczyzny i był sędzią w Wilnie.

Odpowiadając na zapytanie Filipa, skreśliłem trochę informacji o historii nazwiska Murza – Murzicz, osobach je noszących, o osobach zajmujących się genealogią i pochodzeniem osób noszących to nazwisko oraz wiele innych informacji, które mogą być przydatne dla osób prowadzących badania genealogiczne.

Tu jest link do wspomnianych przeze mnie informacji:
http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic ... t-30.phtml

Jak jesteś zainteresowany(a) tymi informacjami to zajrzyj pod link, może znajdziesz coś ciekawego dla siebie.

Pozdrawiam – Roman.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”