Golian Paweł i Julianna z Lipińskich Golianowej - przodkowie

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

BRutko

Sympatyk

Golian Paweł i Julianna z Lipińskich Golianowej - przodkowie

Post autor: BRutko »

Temat: "Przodkowie Pawła Golian i Julianny z Lipińskich Golianowej"*

Witam,

proszę o pomoc w poszukiwaniach informacji dotyczących przodków (wstępnych): 1) Pawła Goliana vel Goljana ur. ok. 1830r., zm. 1896r. w par. Biała Rawska oraz 2) jego żony - Julianny z Lipińskich, ur. ok. 1826r., zm. 1893r. w par. Biała Rawska.
Niestety nie odnalazłam aktu małżeństwa w/w osób, zaś w aktach ich zgonów nie figurują informacje dotyczące rodziców ani miejsca urodzenia; nie mam pomysłu gdzie szukać.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc, BRutko

* moderacja tematu [Sianin_1948]
Szczepaniak_Tomasz

Sympatyk
Mistrz

Przodkowie Pawła Golian i Julianny z Lipińskich Golianowej

Post autor: Szczepaniak_Tomasz »

Goliany i Golianki to wsie w pobliskiej parafii Błędów (już w woj. mazowieckim) - tam nazwisko Golian / Goljan występowało w XVIII wieku. To samo Lipińscy.

Pozdrawiam
Tomasz Szczepaniak
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

Przodkowie Pawła Golian i Julianny z Lipińskich Golianowej

Post autor: Arek_Bereza »

Nie odnalazłaś, bo akta z Białej Rawskiej i Babska są nieco zdziesiątkowane. Jeśli brali ślub to przed 1850, bo w tym roku urodził się ich syn Franciszek http://szukajwarchiwach.pl/49/442/0/-/3 ... ffQlwm1cYQ
oboje mają wg aktu 22 lata czyli urodzeni około 1828, ja takich urodzeń w Białej Rawskiej nie widzę ale sprawdź sama http://szukajwarchiwach.pl/49/442/0#tabJednostki
BRutko

Sympatyk

Post autor: BRutko »

Witam,

dziękuję za podpowiedzi i sugestie; ja również nie natrafiłam w par. Biała Rawska na akty urodzeń ani Pawła, ani Julianny, a ponieważ w aktach urodzeń innych ich dzieci wiek rodziców jakoś tak mało dokładnie się zmienia - stąd przybliżone (wypośrodkowane) daty urodzeń Pawła i Julianny.
Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam, BRutko
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”