Szerszeniów

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

szerszeniow_patrycja

Szerszeniów

Post autor: szerszeniow_patrycja »

Witam. Od pewnego czasu zaczęłam zastanawiać się nad swoją genealogia. Kilka osób z mojej rodziny to jedyne osoby w Polsce, które noszą moje nazwisko. Jestem ciekawa skąd ono się wzięło, jakich mam przodków. Będę wdzięczna za każdą pomoc i udzieloną informacje. Proszę o pomoc, gdyż sama probowalam coś znaleźć, jednak na próżno. Mam nadzieję ze osoby, które znają się bardziej, będą w stanie cokolwiek mi podpowiedzieć.
Marynicz_Marcin

Sympatyk
Mistrz

Szerszeniów

Post autor: Marynicz_Marcin »

Po pierwsze - miło powitać krajankę, bo jak się domyślam, jesteśmy z tych samych stron.

Ważne pytanie - gdzie mieszkali Twoi przodkowie przed 1945 r. ? Warto przejrzeć stare dokumenty i ustalić, jakie miejscowości w nich się pojawiają. Nazwisko ciekawe genealogicznie ;)

Przypuszczam, że mogli przybyć z terenów obecnej Litwy, ale to moje luźne przemyślenia :)
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz

Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
szerszeniow_patrycja

Szerszeniów

Wiem tylko, ze mój ojciec pochodzi z Piły. Niestety nie mam dostępu do żadnych dokumentów, ani żadnych wskazówek. Dziękuję za odpowiedź :) każda wiadomość jest dla mnie bardzo cenna :)
Marynicz_Marcin

Sympatyk
Mistrz

Szerszeniów

Post autor: Marynicz_Marcin »

Tata jaki rocznik? o dziadku ojczystym cokolwiek wiesz?
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz

Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
szerszeniow_patrycja

Szerszeniów

Tata rocznik 71, o dziadku niestety nic nie wiem, zmarł w wieku 35 lat.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”