Bardzo proszę o choćby próbę przetłumaczenia aktu ślubu Antoniego Dobrzyckiego i Katarzyny Wespańskiej z 1822r miejscowość Sulmierzyce
W linku cała strona, w którym miejscu jest ów akt, ja nie jestem w stanie ustalić. Proszę zerknąć co się da z tego odczytać.
>>> LINK DO AKTU <<<
Akt ślubu Antoniego Dobrzyckiego i Katarzyny 1822 - OK
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Łyczkowski_R

Akt ślubu Antoniego Dobrzyckiego i Katarzyny 1822 - OK
Ostatnio zmieniony wt 12 gru 2017, 09:49 przez Łyczkowski_R, łącznie zmieniany 1 raz.
Radek
Malinowska + Damas = JA = Łyczkowski + Dobrzycka
-
Danuta_Stojek

-
Łyczkowski_R

Re: Akt ślubu Antoniego Dobrzyckiego i Katarzyny 1822
Dzięki. Tylu oglądało i nikt się nie odezwał w takim razie jest błąd w indeksach. >>> INDEX <<< Niestety pani skapska_honorata chyba coś nie dopatrzyła.Danuta_Stojek pisze:Radek, to są akty chrztów nie ślubu.
Dana
Niestety nie potrafię sobie poradzić w odnalezieniu właściwego aktu.
Jeśli znalazła by się jakaś uprzejma osoba biegle władająca tym zacnym, pradawnym językiem i zechciała poświęcić kilka minut swojego czasu, to bardzo bym prosił o zerknięcie czy w ogóle występuje w tych latach taki akt ślubu i podanie linku do niego i przetłumaczenie.
>>> LINK DO WYNIKÓW ZAPYTANIA <<<
Bardzo możliwe że para młoda mieszkała w tym czasie w Kleszczowie.
edit: Znalazłem ! Nie wiem jakim cudem, pewnie Antoni chciał być znaleziony lub pani Katarzyna nie chciała popaść w zapomnienie i sami mi wpadli w oko. Mam nadzieję że to jest to. Bardzo proszę o weryfikację i nawet jeśli to nie akt małżeństwa to proszę o przetłumaczenie gdyż ten wpis na pewno dotyczy Antoniego i Katarzyny. Napisane jest dość czytelnie.
Tylko jeśli to jest akt ślubu to dlaczego jest tak krótki. Czyżby to był jedynie jakiś odpis/streszczenie ?
>>> LINK <<<
Radek
-
Danuta_Stojek

To znowu nie to.
Antoni Dobrzycki i Katarzyna Wespańska są rodzicami chrzestnymi Antoniny - córki Antoniego Romanowskiego i Anny Anszperger (?)
w Sulmierzycach dn 8 stycznia.
Dana
Antoni Dobrzycki i Katarzyna Wespańska są rodzicami chrzestnymi Antoniny - córki Antoniego Romanowskiego i Anny Anszperger (?)
w Sulmierzycach dn 8 stycznia.
Dana
-
Łyczkowski_R

Dziękuję Dana.
SPRAWA JUŻ NIE AKTUALNA. Znalazłem akt ślubu Antoniego i Katarzyny i to po polsku więc tłumaczeń nie potrzeba. Co ciekawe ślubu udzielał im ksiądz Kazimierz Wespański
SPRAWA JUŻ NIE AKTUALNA. Znalazłem akt ślubu Antoniego i Katarzyny i to po polsku więc tłumaczeń nie potrzeba. Co ciekawe ślubu udzielał im ksiądz Kazimierz Wespański
Radek