Akt ślubu

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Kondrzycka_irena

Akt ślubu

Post autor: Kondrzycka_irena »

Witam wszystkich serdecznie.
.Jestem tutaj nowa
.Proszę o pomoc .
.Szukam akt ślubu Grabowski Łukasz/1793/z Marianną Witecką/1798/Łódzkie.chyba opoczyński powiat .
.Pozdrawiam Irena
Witam wszystkich serdecznie.Jestem nowa.Zwracam sie z prosba poszukuje aktu slubu mojego prapradziadka łukasza Grabowskiego /1793/z marianna witecka/1798/łodzkie.Prosze o pomoc.Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
gaolcia86

Sympatyk
Mistrz

Akt ślubu

Post autor: gaolcia86 »

Witaj!

W województwie Świętokrzyskim parafia Końskie w 1823 roku rodzi się Małgorzata Grabowska córka Łukasza Grabowskiego i Marianny Witeckiej.

W 1793 w tej samej parafii bierze ślub Marcin Grabczak z Marianna Witek (Witkuwna) - ze Smarkowa - moim zdaniem to chyba o tą parę chodzi.

https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... cc=1407440

W 1849 r. Łukasz Grabowski ze Smarkowa bierze ślub z Zofią Pietras - trzeba sprawdzić czy Łukasz nie był wdowcem.

Pozdrawiam
Ola
Kondrzycka_irena

Akt ślubu

Post autor: Kondrzycka_irena »

Witam.
.Dziękuje za informację.
Małgorzata się zgadza .
Ale reszta chyba nie ponieważ ich syn Ludwik ok1829 k/Opoczna,Szymon chyba Błogie Szlacheckie ,chyba że Łukasz wrócił i ponownie wziął ślub.
Ale kiedy ślub z Marianna Witecką ur.1798.wiec ten ślub z Marcinem jest nieaktualny.
Pozdrawiam Irena
Witam wszystkich serdecznie.Jestem nowa.Zwracam sie z prosba poszukuje aktu slubu mojego prapradziadka łukasza Grabowskiego /1793/z marianna witecka/1798/łodzkie.Prosze o pomoc.Pozdrawiam Irena
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”