Tu jest jakaś mowa o Kazimierzu i Konstancji. Tam niby jest 13 ale dodam, że konstancja urodziła się 12.lutego 1789 roku.
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... cc=1407440
Pozdrawiam
________-
Łukasz
Zgon Konstancja Bernaciak 1789 OK
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Bernaciak_Łukasz

Zgon Konstancja Bernaciak 1789 OK
Ostatnio zmieniony ndz 17 gru 2017, 12:38 przez Bernaciak_Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Gawroński_Zbigniew

Zgon Konstancja Bernaciak 1789
Dnia 6 maja zmarło dziecię, dziewczynka imieniem Konstancja (hebdomadas 13) = licząca 13 tygodni ... ... ... pochowane od strony głównego ołtarza.
Zbigniew
-
Bernaciak_Łukasz

tam jest jeszcze imię Casimirus Bernaciak chyba ? Może być jej ojcem ??
-
Gawroński_Zbigniew

Ależ oczywiście że tak! Ja byś nie zauważył tłumacze świadomie pomijają nieistotne albo dające się odczytać każdemu fragmenty tekstu. Tak również jest tu. Pytałeś o trzynastkę i chyba dokładnie wyjaśniłem. Natomiast co do Kazimierza treść była ci znana, mogłeś nie rozumieć co najwyżej ostatnich trzech słów, które również przetłumaczyłem.
Koniecznie zamykaj tematy OKejką. Ostatnio zmieniły się nieco zasady na forum i jeśli będziemy odpowiadać Użytkownikom, którzy nie stosują się co do zasad tłumaczący też oberwiemy po uszach.
"Urdnug muszen bycien!"
;) Instrukcję masz w innych postach.
Koniecznie zamykaj tematy OKejką. Ostatnio zmieniły się nieco zasady na forum i jeśli będziemy odpowiadać Użytkownikom, którzy nie stosują się co do zasad tłumaczący też oberwiemy po uszach.
Zbigniew