Warszawa, parafia Najświętszego Zbawiciela

Wątki tworzone z pozycji Moduł Katalog Zasobów Metrykalnych > Dodaj Parafię ... ; pozycja „Nasze parafie” (Poszukuję w Parafii..)

Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen

Awatar użytkownika
Waleria_kowalewska

Sympatyk

Post autor: Waleria_kowalewska »

Dziekuje Arek
W
Awatar użytkownika
Krzysiek_Imiołek

Zarząd PTG
Tytan

Post autor: Krzysiek_Imiołek »

Krzysiek

Nazwiska w kręgu poszukiwań: Dąbrowski, Błotnicki, Tazbir, Baron, Jasiński, Imiołek, Siejka,
Awatar użytkownika
Waleria_kowalewska

Sympatyk

Usuwam 1/1/2018
Ostatnio zmieniony pn 01 sty 2018, 22:54 przez Waleria_kowalewska, łącznie zmieniany 1 raz.
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

"będę musiała poczekać na pełną digitalizacje"
tzn jakiś obrazek cyfrowy jest urwany?
na czym niepełność digitalizacji materiałów podlinkowanych przez Krzysztofa polega?

jak juz naprawde musimy w KZM o takich sprawach, to raczej to Arka nie Walerii pytanie o to dlaczego odsyła do innego serwisu:)
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

Post autor: Arek_Bereza »

Przeczytaj ze zrozumieniem o potrzebach Walerii a potem ją odsyłaj do metryk, poczekalni i innych takich. I nie zaczepiaj mnie bo na dyskusję z Tobą Włodzimierzu nie mam ochoty, at all
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz

to po co piszesz?
nie zaczepiam Cię, ot stwierdzam, że admin metryk może/powinien mieć większą chęć dowiedzieć się dlaczego masz skłonność (nie tylko tym razem) odsyłać na zewnątrz (w tym do zamkniętych logowaniem serwisów) niż dowiedzieć się od nowego użytkownika czy sprawdzał w udostępnionych
i nie na Twój, a na Krzyśka odzew liczę:)
Awatar użytkownika
Waleria_kowalewska

Sympatyk

usuwam 1/1/2018
Ostatnio zmieniony pn 01 sty 2018, 22:51 przez Waleria_kowalewska, łącznie zmieniany 1 raz.
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz

digitalizacja dokumentu to wykonanie kopii digital (cyfrowej)
nie spisanie zawartości
i nawet nie publikacja odwzorowania graficznego dokumentu

ja się czepiam bardziej miejsca wymiany poglądów i adresatów pytań, bo
a. cały czas piszemy (bez sensu i wbrew regulaminowo) w miejscu, które ma służyć wymianie informacji o parafii Zbawiciela w Warszawie
b. trudno Cię pytać czy sprawdzałaś jaki jest zakres "u nas" bez sprawdzenia czy możesz, czy jest sens etc, a jeśl;i nie to dlaczego..no dużej by tu o tym, nie chcę rozwijać

a już "poczekam" to nie jest metoda
jakbyś napisała "a co moge zrobić by ułatwić sobie i innym" to jest temat
a jak "poczekam"
to czekaj
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Piszę, bo stawiasz mi zarzut, że odsylam i to nie po raz pierwszy na zewnątrz. Nie wolno ? Sprzeczne z regulaminem ? Tak długo jak długo piszę prawdę i robię to zgodnie z regulaminem nic Ci do tego i komentarze sobie daruj. Pomagam ludziom konkretnie i podaję linki tam gdzie było mi łatwiej znaleźć rozwiązania ich problemów. I będę pomagał czy sobie życzysz czy nie, w takiej formie jak umiem najlepiej a nie tak jak Ty byś tego chciał.
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz

I ja czynię to samo, tez uważam że pomagam jak mogę i w taki sposób, jaki uważam za efektywny
gdybym uważał, że łamiesz regulamin bardzo mocno to nie podrzucałbym tematu adminowi metryk, "dlaczego Arek linkuje na zewnątrz"
a to, że różnimy się w ocenie co jest "lepsze" w formie - czy dać na tacy w kazdym przypadku rozwiązanie, nakłaniając do rejestracji, akceptacji, wsparcia zamkniętych zasobów
czy dac wędkę, pokazać jak szukać, ew. namówić do udostępnienia, uczestnictwa
to naturalne:)
w końcu to ja jestem członkiem stowarzyszenia, które chce otwarte wędki dawać nie Ty

może jeszcze jedno- w pewnym sensie to jednak Ty "u mnie" bardziej piszesz niż ja "u Ciebie";) prawda? (tak to chamskie potencjalny argument siły nie siła argumentu;)
i to ja "bardziej mogę" regulamin zmienić niż Ty, więc bym się nie czepiał co jest zgodne z literą regulaminu (szczególnie tak odchodząc od tematu działu, w którym odpowiedzi udzielasz:) 'bo co z duchem' bardziej zgodne - to moim zdaniem oczywiste

jak piszesz publicznie to licz się z komentarzami
ot taka prawidłowość, łatwiej żyć jak się ją zauważy:)
Awatar użytkownika
Waleria_kowalewska

Sympatyk

Usuwam 1/1/2018
Ostatnio zmieniony pn 01 sty 2018, 22:52 przez Waleria_kowalewska, łącznie zmieniany 1 raz.
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Jestem tu codziennie i widzę jak Ty tę wędkę dajesz. Coraz częściej jest to wędka w postaci znajdź sobie w metrykach lub na forum, bo gdzieś to już kiedyś było.super pomoc dla początkujących.
Rozumiem, że skakanie po mnie jest formą zachęty dla innych by pomagali na forum i indeksowali ? By się zaangażowali jak ja? No to słabo chyba. I cóż Twoja siła może sprawić? Mój log out? Z korzyścią dla kogo ?
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz

a u was Murzynów biją:)))
tak "szukaj" - taka funkcja na forum i w każdej bazie to jest narzędzie, z którym najlepiej się zaprzyjaźnić na początku

otrzymanie odpowiedzi na (nieregulaminowo) po raz setny zadane pytanie osłabia chęć skorzystania z wyszukiwarki
danie odpowiedzi na pytanie po raz setny zadane, na które odpowiedzi są i się nie zdezaktualizowały zniechęca do poszukiwań, nabycia umiejętności szukania

tak, forum nie jest z założenia miejscem, gdzie należy pytać (ba! odpowiadać!) tysięczny raz "zobacz w pradziadzie"
tak, gorszą formą pomocy jest danie kopii aktu niż pokazanie jak go znaleźć
tak, to jest prostsze (dać rezultat), ale w gruncie rzeczy szkodliwe - jeśłi do wyniku odpowiedź się sprowadza

tak, pisanie w wątku o innym temacie jest łamaniem regulaminu
na KAŻDYM (w rozumieniu "większość":) forum

mam nadzieję, że łagodnie mnie administracja potraktuje i uzna ciągnięcie dyskusji Offtop w dziale " Katalog Zasobów Metrykalnych - Nasze Parafie " za niewarte bana, bo prawo do repliki i odpowiedzi na zarzuty i agresję

tak, ktoś kto będzie szukał czegoś o parafii i kierując się rozsądkiem wejdzie w to, co stworzyliśmy będzie zdumiony

coś jeszcze?
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Nic więcej. Jak dla mnie log out
Awatar użytkownika
Waleria_kowalewska

Sympatyk

usuwam 1/1/2018
Ostatnio zmieniony pn 01 sty 2018, 22:52 przez Waleria_kowalewska, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Katalog Zasobów Metrykalnych - Nasze Parafie”