Wielka Genealogia Minakowskiego
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
Koskowski_Filip

pomoc w WGM
Witam serdecznie.
Proszę o sprawdzenie w WGM,czy wystepuje nazwisko Gehfeld lata 1750 -1850,i ile jest osób,bardzo dziękuje. Ewa.
Proszę o sprawdzenie w WGM,czy wystepuje nazwisko Gehfeld lata 1750 -1850,i ile jest osób,bardzo dziękuje. Ewa.
pomoc w WGM
Dobry wieczor,
Powtarzam: WGM jest platna strona Marka Minakowskiego.
Abonament kosztuje 49zl. rocznie.
Udzielanie informacji z tej strony nie jest fair wobec Marka.
Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna
Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna
-
Piotr_Juszczyk

pomoc w WGM
W zasadzie to dane z tej strony są ogólnodostępne
niemniej należy się robotnikowi zapłata za jego wielkie dzieło.
-
Łuniewska_Ewa

pomoc w WGM
Problem z wpłatą na W G M polega na tym, że wpłacający nie ma pewności że cokolwiek dla siebie znajdzie i może się okazać że za 49 zł. nie otrzyma żadnej informacji.
Pozdrawiam Łuniewska Ewa.
Pozdrawiam Łuniewska Ewa.
- Jan.Ejzert

Re: pomoc w WGM
Takie nazwisko nie występuje na stronie M. Minakowskiego.ewamm11 pisze:Witam serdecznie.
Pozdrawiam,
Czarek
Wesołowscy, Flatt, Zamojscy, Grochowscy, Ślascy.
Czarek
Wesołowscy, Flatt, Zamojscy, Grochowscy, Ślascy.
Witam.
Bardzo serdecznie dziekuję panu Czarkowi,za sprawdzenie.Podejrzewałam,że to nazwisko nie występuje na WGM,ale zawsze warto się upewnić,więc jeszcze raz bardzo dziekuję.
Bozenno,przecież poprosilam tylko ,o sprawdzenie występowania tego nazwiska,w danym przedziale lat,a nie prosiłam,o udzielenie mi szczegółów,ponieważ przeczytałam m.in twoje odpowiedzi na tej stronie,i wiem na jakiej zasadzie funkcjonuje WGM,więc wiedzialam o co mogę poprosić,a o co nie,natomiast wpis pani Ewy Łuniewskiej ,wyjaśnia dlaczego są takie osoby jak ja ,które proszą ,o sprawdzenie nazwiska w WGM, pozdrawiam Ewa.
Bardzo serdecznie dziekuję panu Czarkowi,za sprawdzenie.Podejrzewałam,że to nazwisko nie występuje na WGM,ale zawsze warto się upewnić,więc jeszcze raz bardzo dziekuję.
Bozenno,przecież poprosilam tylko ,o sprawdzenie występowania tego nazwiska,w danym przedziale lat,a nie prosiłam,o udzielenie mi szczegółów,ponieważ przeczytałam m.in twoje odpowiedzi na tej stronie,i wiem na jakiej zasadzie funkcjonuje WGM,więc wiedzialam o co mogę poprosić,a o co nie,natomiast wpis pani Ewy Łuniewskiej ,wyjaśnia dlaczego są takie osoby jak ja ,które proszą ,o sprawdzenie nazwiska w WGM, pozdrawiam Ewa.
Konsekwencja wymaga zauważenia, że Pani wpis jest kryptoreklamą, co też tu nie jest fair.Bozenna pisze:Dobry wieczor,
Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna
- maria.j.nie

https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 9308#89308Marek_Minakowski pisze:Szanowni Państwo, ... Jeżeli kogoś z Państwa nie stać na wykupienie subskrypcji w cenie 49 zł rocznie, to proszę o informację - może coś da się wymyślić w tej kwestii.
Znaczną część Wielkiej Genealogii udostępniam za darmo pod adresem www.sejm-wielki.pl . Subskrypcja za pozostałą część idzie np. na opłacenie kosztów utrzymania serwerów i rozwoju tej wielkiej bazy genealogicznej, ...
Wielka Genealogia Minakowskiego - indeks nazwisk - można sprawdzić na stronie: http://www.przodkowie.com/wielcy/a.shtml
Indeks nazwisk pojawiających się w Herbarzu polskim A. Bonieckiego
Liczba artykułów a) o rodzinach używających tego nazwiska, b) wspominających te rodziny...” - http://www.przodkowie.com/pl/ind_naz/naz_a.shtml
Herbarz Polski, Kasper Niesiecki ... http://www.przodkowie.com/niesiecki/index.php?lit=herb (Indeks nazwisk; wyszukiwarka)
Baza genealogiczna potomków Sejmu Wielkiego http://www.sejm-wielki.pl/
Pytania do autora bazy "Wielka genealogia Minakowskiego" http://www.sejm-wielki.pl/ - proszę kierować na adres e-mail, dostępny na ww. stronie pozycja „kontakt „
List do czytelników (WGM) na koniec roku http://minakowski.pl/do-czytelnikow/
Pozdrawiam serdecznie, Maria J. Niebrzegowska
Bozenno,chyba masz zły dzień,bo mnie posądzasz o kryptoreklamę,chociaż nie widzę związku,natomiast konsekwencja wymaga żebyś ,i ty była konsekwentna,bo sprawdziłam poprzednie strony,i widzę że jednym chętnie pomagasz w sprawdzaniu w WGM,a drugim odpowiadasz,że sprawdzanie jest nie fair,więc jak to z tobą jest?
Pozwolę sobie zauważyć, że chyba źle Pani odczytała co kto konkretnie powiedział i Pani pretensje do Bożenny są kompletnie bezpodstawne.ewamm11 pisze:Bozenno,chyba masz zły dzień,bo mnie posądzasz o kryptoreklamę,chociaż nie widzę związku,natomiast konsekwencja wymaga żebyś ,i ty była konsekwentna,bo sprawdziłam poprzednie strony,i widzę że jednym chętnie pomagasz w sprawdzaniu w WGM,a drugim odpowiadasz,że sprawdzanie jest nie fair,więc jak to z tobą jest?
Dzien dobry,
Nie gniewam sie na nikogo. Naprawde nie ma problemu.
Jesli odpowiadam negatywnie na niektore pytanie, powod jest prosty: nazwiska, ktore wystepuja na stronie Marka Minakowskiego mozna znalesc w internecie, wiec pytanie "czy dane nazwisko wystepuje" jest bezpodstawne. Kazdy sam moze znalesc.
Przez wiele lat podawalam informacje ze stron zakodowanych, oraz z ksiegi Wylegitymowanej Szlachty, ktorej nazwiska tez sa dostepne w internecie. Prosilam, zeby nie pytac na wszelki wypadek, ale podawac konkretne dane osob poszukiwanych.
Prosilam bez rezultatu. Nikt tego nie zauwazal,, wiec teraz pomagam mniej. Zniechecilam sie.
Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna
P.S. Nie reklamuje strony Marka, nie mam do tego zadnego powodu. Jedynie przypominam, ze Marek musi swoja strone utrzymac.
Ktos napisal wyzej, ze wykupienie abonamentu, bez pewnosci, ze nazwisko wystepuje to strata pieniedzy. Zgadzam sie, ale po sprawdzeniu w internecie juz wiadomo czy nazwisko wystepuje. Abonament mozna wiec wykupic pozniej.
Nie gniewam sie na nikogo. Naprawde nie ma problemu.
Jesli odpowiadam negatywnie na niektore pytanie, powod jest prosty: nazwiska, ktore wystepuja na stronie Marka Minakowskiego mozna znalesc w internecie, wiec pytanie "czy dane nazwisko wystepuje" jest bezpodstawne. Kazdy sam moze znalesc.
Przez wiele lat podawalam informacje ze stron zakodowanych, oraz z ksiegi Wylegitymowanej Szlachty, ktorej nazwiska tez sa dostepne w internecie. Prosilam, zeby nie pytac na wszelki wypadek, ale podawac konkretne dane osob poszukiwanych.
Prosilam bez rezultatu. Nikt tego nie zauwazal,, wiec teraz pomagam mniej. Zniechecilam sie.
Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna
P.S. Nie reklamuje strony Marka, nie mam do tego zadnego powodu. Jedynie przypominam, ze Marek musi swoja strone utrzymac.
Ktos napisal wyzej, ze wykupienie abonamentu, bez pewnosci, ze nazwisko wystepuje to strata pieniedzy. Zgadzam sie, ale po sprawdzeniu w internecie juz wiadomo czy nazwisko wystepuje. Abonament mozna wiec wykupic pozniej.
-
Piotr_Juszczyk

"Problem z wpłatą na W G M polega na tym, że wpłacający nie ma pewności że cokolwiek dla siebie znajdzie i może się okazać że za 49 zł. nie otrzyma żadnej informacji. "
Też uważam że w sklepie najpierw powinno się próbować wszystkich wędlin z półek a dopiero później płacić za te które smakują
Wie Pani, tak samo jadąc do jakiejś parafii oglądać księgi wydaje się te kilkadziesiąt złoty na podróż i nie ma pewności że coś się znajdzie
Też uważam że w sklepie najpierw powinno się próbować wszystkich wędlin z półek a dopiero później płacić za te które smakują
Wie Pani, tak samo jadąc do jakiejś parafii oglądać księgi wydaje się te kilkadziesiąt złoty na podróż i nie ma pewności że coś się znajdzie
- Tomasz_Lenczewski

- Kontakt:
Większość poszukujących powinna wiedzieć, że podstawowe informacje na WGM to są wiadomości wzięte z dzieł podstawowych ogólnodostępnych (herbarze, resztki Heroldii w oprac. Seczysowej itp.). Nawet Łuszczyński jest dostępny, choć z trudem. Na pozostałą część składają się metrykalia zresztą również z ogólnodostępnej z Geneteki oraz co bywa wadliwe informacje różnych osób, niekoniecznie oparte na metrykaliach. I chyba nie jest trudno uzyskać za pośrednictwem osób trzecich informacje czy figuruje taka czy inna osoba oraz na podstawie jakich materiałów na WGM. Niejednokrotnie zdarzyło mi się przelać 50 złotych księdzu za przysłaną metrykę, a dziś coraz częściej za fotografię cyfrową tej metryki, bo nie wszystkie roczniki bywają w Archiwach Diecezjalnych. Więc nie rozumiem całej tej dyskusji pod kątem owych 49 złotych. Owszem nie mam abonamentu na WGM i nigdy go nie wykupiłbym, ale z całkiem innych powodów niż przytaczane tu argumenty. Pozdrawiam TL