Jaka to była parafia?
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Jaka to była parafia?
Witam,
bardzo proszę o pomoc w ustalenia, pod jaką parafię podlegała wieś Markówka położona niedaleko Pabianic i Dobronia. Chodzi mi o okres z początku XIX wieku.
Krzysztof Kołopoleski
bardzo proszę o pomoc w ustalenia, pod jaką parafię podlegała wieś Markówka położona niedaleko Pabianic i Dobronia. Chodzi mi o okres z początku XIX wieku.
Krzysztof Kołopoleski
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
- Dobry_Duszek91

Jaka to była parafia?
Markówka była miejscowością założoną przez niemieckich kolonistów. Ci wyznania rzymskokatolickiego rejestrowali się w parafii w Dobroniu. Natomiast ewangelicy w Pabianicach.
Serdecznie pozdrawiam,
Przemysław
Przemysław
Jaka to była parafia?
Witam, czy ktoś się orientuje gdzie mogą być księgi parafialne z Niska lata 1830-1850 lub wcześniej?,proszę o odp.,z góry dziękuje
Sandra
- Krystyna.waw

- Podziękował: 6 times
Re: Jaka to była parafia?
Nisko - miasto podkarpackesanloz pisze:gdzie mogą być księgi parafialne z Niska
Nisko - wieś, Warmia i mazury
jest też pomorska osada Nisko...
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
- Krystyna.waw

- Podziękował: 6 times
-
slawek_krakow

Według mnie Mydłów. Tak jest teraz, tak na 100% było pod koniec 19 wieku i już w wieku 15. Być może w latach, o które pytasz z jakiś powodów było inaczej.kejsia pisze:Witam, czy ktoś z Państwa może pomóc mi ustalić parafię do której należała wieś Przepiórów w woj Świętokrzyskim chodzi mi o lata ok 1800- 1830 r
bardzo dziękuję za wszelką pomoc
Bożena
Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź , spojrzałam właśnie i w Archiwach Państwowych nie ma skanów z tej Parafii , czy masz może pomysł gdzie ich szukać ?slawek_krakow pisze:Według mnie Mydłów. Tak jest teraz, tak na 100% było pod koniec 19 wieku i już w wieku 15. Być może w latach, o które pytasz z jakiś powodów było inaczej.kejsia pisze:Witam, czy ktoś z Państwa może pomóc mi ustalić parafię do której należała wieś Przepiórów w woj Świętokrzyskim chodzi mi o lata ok 1800- 1830 r
bardzo dziękuję za wszelką pomoc
Bożena
Bożena
-
marzec_jadwiga

Bardzo, bardzo dziękuję , poszukuję aktów urodzenia z ok 1819-20 r i wcześniejszych szkoda że nie ma tych roczników.Pozdrawiammarzec_jadwiga pisze:Witaj!
Skany z Mydłowa znajdziesz w metryki.genbaza.pl (AP Kielce - AP Sandomierz) ale z końca XIX w.: zgony od 1870, urodzenia od 1878 i śluby od 1894
Jadwiga
Bożena
-
Korbiel_michał

Dzień dobry
W roku 1905 mój przodek Julian Awramienko urodził się w Porzeczu, w powiecie Pińskim, czy ktoś wie jaka to była parafia?
Wiem, że kościół rz.-kat. zbudowano w Porzeczu w 1907, ale musiał być ochrzczony wcześniej.
Michał
W roku 1905 mój przodek Julian Awramienko urodził się w Porzeczu, w powiecie Pińskim, czy ktoś wie jaka to była parafia?
Wiem, że kościół rz.-kat. zbudowano w Porzeczu w 1907, ale musiał być ochrzczony wcześniej.
Michał
Zapraszam na moją stronę: www.nielepice.pl
- Jacek_Mruk

===========marzec_jadwiga pisze:Witaj!
Skany z Mydłowa znajdziesz w metryki.genbaza.pl (AP Kielce - AP Sandomierz) ale z końca XIX w.: zgony od 1870, urodzenia od 1878 i śluby od 1894
Jadwiga
Napisałem przez formularz zapytanie lecz nie dostałem odpowiedzi.
"Kopia wysłana do Wojciech_Liśkiewicz :
Mam pytanie odnośnie aktu ślubu z Goźlic nr. 25 z
1827 r.
Czy brak tego aktu świadczy że go nie ma czy może
został pominięty przy skanowaniu poprzez sklejenie
się kartek?
Chodzi o ślub Jana Zielińskiego z Teklą z Boćków.
Jak mogę sprawdzić by mieć pewność?
Pozdrawiam Świątecznie
Jacek Mruk"
Jak jest możliwość dotarcia do informacji?
Pozdrawiam
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time