Dotarłam do informacji, że Ignacy Fabiszak/Fabisiak wziął ślub z Lilą Demidowicz w par.Klewań. Czy taka informacja lub inne o osobach o tych nazwiskach są dostępne w Wykazie?
Z góry dziękuję za pomoc
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Panie Zbyszku te akta są w parafii Korytnica. W tomie IV gdzie zapisy zakończono na literze Ś. A w tomie VI cały zapis jest taki sam ale już do litery Ż Tak że swoich Galińskich ma Pan w tomie IV i tomie VI.Fedorczyk pisze:Witam Pani Mairio!
Kiedyś otrzymałem informacje o zpisach Galińskich(ślubów Kazimierza-1863r,Jana-1894r itd) z parafi Korytnica. Mam serdeczną prośbę w jakim tomie są te zapisy i czy napewmo jest to parafia Korytnica a nie parafia Korecka.
Serdecznie pozdrawiam.
Zbyszek Fedorczyk

Maria_Klimas pisze:Małgosiu w Wykazach... brak zapisów z Diecezji Żytomierz, znalazłam te pięć zapisy.tonffillka pisze:Witam,
chciałabym prosić o sprawdzenie czy może w Uszomierzu k/ Żytomierza nie występuje nazwisko KLIMKIEWICZ
byłabym wdzięczna za informację.
Pozdrawiam
Małgosia
Klimkiewicz Edward (1903/7) i Walentyna Berg, r. Antoni i Karolina z Polakiewiczów, dz; Mieczysław 1903/95. /Horochów/
Klimkiewicz Leokadia, dz; Antoni Arkadiusz 2.08.1931/131./Włodzimierz/
Klimkiewicz Józef i Julia Chwedoniuk,dz; Marianna 1878/22./Łokacze/
Klimkiewicz Franciszek(1899/4) i Karolina Witenborska, r. Józef i Julia z Chwedoniskich/./Łuck/
Klimkiewicz Stanisław i Józefa Przysiecka, dz; Czesław 1.05.1930/51,- Genowefa 20.08.1935/20 Seredniczki./Zaturce/
Pozdrawiam Maria.

Pani Anno przykro mi ale nie ma aktu na podane nazwisko.Jeszcze dodam że dla parafii Klewań są 4 słownie piszę że to nie pomyłka, cztery' akta.a.brodowicz pisze:Witam Pani Mario,
Dotarłam do informacji, że Ignacy Fabiszak/Fabisiak wziął ślub z Lilą Demidowicz w par.Klewań. Czy taka informacja lub inne o osobach o tych nazwiskach są dostępne w Wykazie?
Z góry dziękuję za pomoc

Maria_Klimas pisze:Pani Anno przykro mi ale nie ma aktu na podane nazwisko.Jeszcze dodam że dla parafii Klewań są 4 słownie piszę że to nie pomyłka, cztery' akta.a.brodowicz pisze:Witam Pani Mario,
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam Maria

Panie Tomaszu!Tom_mk pisze:Witam
czy ktos z Panstwa posiada informacje o rodzinie Drzewieckich zamieszkalych w Jaromel (Jaromla). Wladyslaw Drzewiecki ur. 30 stycznia 1897r w Jaromel . Ojciec Wladyslawa to Florian Drzewiecki i na tym moja wiedza w zasadzie sie konczy. Czy ktos ma dostep do spisu ksiedza Zurka i moglby sprawdzic czy sa jakies informacje?
Z gory dziekuje.
Tomasz D.

Kolenda Mieczysław Józef s. Józefa i Zofii Trochimowicz zam. Mataszowka ,zawód ojca rolnik, ur. 23.09.1936 w Mataszówce, gm. Kniahininek, ochrz 8.11.1936/344 przez kś Leona Krajcze; chrz. Mieczysław Jan Gudewicz i Albin Trochimowicz/Łuck/stachoo pisze:Witam.
Proszę uprzejmie o sprawdzenie w Wykazie nazwisk:
Kolenda i Micun(ń)
Na pewno Kolenda jest w łuckiej parafii, ale może znajdzie się coś jeszcze, zwłaszcza jeśli chodzi o drugie nazwisko.
Serdecznie pozdrawiam,
Stanisław

Tylko te zapisy;Tadeusz_Zwolski pisze:Witam,
poproszę o sprawdzenie nazwisk, Rokosowski, Zwolski. Miejscowości Curków, Dubno,Mizocz,Korzec.
Nazwiska te występują na skanach z Wołynia. Interesuje mnie czy występują a tym wykazie. Szczególnie szukam daty zgonu Kamili Rokosowskiej (Zwolskiej) z Curkowa.
Serdecznie pozdrawiam, Tadeusz