Projekt genealogiczny AP w Toruniu i Bydgoszczy
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech, adamgen
- Barbara_Lendzion

No proszę jakie my guły . Forumowiczka umie a nam jakoś nie wychodzi to przeglądanie zdjęć na www.genealogiawarchiwach.pl Ile ja tam zgłosiłam błędów to nie zliczę. Cicho sza. Więc oświadczam wobec wszystkich to czytających: zdjęcie -skany nie otwierają się wcale ,lub otwierają po wielu próbach. Trwa to niezmiennie od początku,a bywam tam kilka razy dziennie w nadziei ,że się coś zmieni na dobre. Niestety odbieram to jako lekceważenie nas i robienie nam łaski.
Pozdrawiam Barbara
-------------------------------------------------------
Poszukuję: Włocławek - Wilczyńscy,Kulińscy Kowal - Cytaccy ,Baruchowo i okolice: Lewandowscy, Gizińscy,Prusy i Mazowsze - Lendzion
Poszukuję: Włocławek - Wilczyńscy,Kulińscy Kowal - Cytaccy ,Baruchowo i okolice: Lewandowscy, Gizińscy,Prusy i Mazowsze - Lendzion
-
beatpatt35

Czy wyświetlają się Państwu skany metryk parafii Skępe z 1891 r. ? Proszę o przysłanie skanu metryki urodzenia: Franciszek Chrzanowski - numer aktu 50, 1891 r. Od sierpnia próbuję wyświetlić skany metryk z tego okresu i jeszcze nigdy mi się nie udało. Dziękuję. michalchrzanowski40(at)gmail.com.
Michał Chrzanowski
-
Uszyńska_Hanna

- Podziękował: 1 time
Czy może ktoś mi wytłumaczyć "z polskiego na nasze"
odpowiedz jaka dostałam na problem z dostępem do GwA. Cytuję" ....ja tez indeksuję całe parafie i też w genealogia w archiwach --ale nie mam najmniejszych problemów. Nie za bardzo rozumiem Pani problemów. Pragnę tylko zaznaczyć iż to nie dostęp w Internecie jest podstawą tego projektu a dalsze ważniejsze etapy projektu jak księgi wieczyste i księgi hipoteczne. Darczyńcy projektu czyli Państwo Niemieckie gdyby byli niezadowoleni na pewno by to zaznaczyli .Bo wyłożyli na ten cel około 6 milionów Eu"
Czy to oznacza że z GwA już zawsze dla indeksujących będzie kulało ?
Pozdrawiam
Marianna
Czy to oznacza że z GwA już zawsze dla indeksujących będzie kulało ?
Pozdrawiam
Marianna
- piotr_nojszewski

- Podziękował: 2 times
- Kontakt:
- piotr_nojszewski

- Podziękował: 2 times
- Kontakt:
-
Uszyńska_Hanna

Witam, od czasu powstania GwA, cierpiałam w spokoju i ciszy próbując korzystać z udostępnionych zasobów, ale nie odzywałam się na ten temat, bo z nadzieją, że w końcu to naprawią uważałam, że lepszy rydz, niż nic. Czekałam długo, ale już nie mam cierpliwości. Wydaje mi się, że ktoś jednak powinien zostać rozliczony za wywalenie w błoto dużych pieniędzy. Strona jest po prostu źle zrobiona i żadne dywagacje oraz dorabianie ideologii nic tu nie pomogą.
Tak przy okazji: czy ktoś wie może dlaczego w parafii Działyń w roku 1900 nie widzę akt ślubów (są tylko urodzenia i zgony). Czy to ja nie umiem ich znaleźć, czy są to braki w GwA, czy może te akta się nie zachowały i dlatego ich nie ma?
Pozdrawiam
Hanna Uszyńska
Tak przy okazji: czy ktoś wie może dlaczego w parafii Działyń w roku 1900 nie widzę akt ślubów (są tylko urodzenia i zgony). Czy to ja nie umiem ich znaleźć, czy są to braki w GwA, czy może te akta się nie zachowały i dlatego ich nie ma?
Pozdrawiam
Hanna Uszyńska
-
beatpatt35

-
Uszyńska_Hanna

- Barbara_Lendzion

A dziś projekt padł całkowicie. Dławił się ostatnio i padł.Co to Państwo Niemieckie jak czytam wyżej nam "dało" ?To jest wielka zagadka z tym państwem.A tak na marginesie dlaczego jestem online a inni offline.Coś sknociłam czy co ?
Pozdrawiam Barbara
- WaldemarChorążewicz

Witam.
krótka historia projektu współfinansowanego z
funduszu UE
Całkowita kwota wyniosła ponad 7 000 000 zł
https://www.archiwa.gov.pl/pl/dla-uzytk ... omorskiego
Pozdrawiam
Waldemar
krótka historia projektu współfinansowanego z
funduszu UE
Całkowita kwota wyniosła ponad 7 000 000 zł
https://www.archiwa.gov.pl/pl/dla-uzytk ... omorskiego
Pozdrawiam
Waldemar
-
Uszyńska_Hanna

Cytat: "Celem projektu, realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko – Pomorskiego w zakresie Rozwój usług i aplikacji dla ludności, jest digitalizacja akt metrykalnych znajdujących się w zasobie archiwów państwowych w Toruniu i w Bydgoszczy oraz udostępnienie ich w internecie w sposób umożliwiający swobodny dostęp do nich każdemu zainteresowanemu genealogią i poszukiwaniami swoich korzeni."
No to program nie został w pełni zrealizowany.
Pozdrawiem
No to program nie został w pełni zrealizowany.
Pozdrawiem