Szukam informacji o polskiej szkole i sierocińcu, zorganizowanych przez Związek Patriotów Polskich w mieście Atbasar w Kazachstanie w latach 1943-1946, oraz o powrocie sierot do Gostynina i Kwidzyna
Krystyno,
Mogę wysłać prośbę o kontakt do Андрій Коропецький jeśli podasz mi maila i napiszesz, co mam mu przekazać .
Pozdrawiam, Izabela
Witam,
Mój email anytsyrk21[at]onet.pl
Moi przodkowie Koropeccy pochodzą z okolic Lwowa.Znam trochę danych ,chciałabym porównać,poszerzyć poszukiwania.Najstarszy to Szczepan urodzony okolo 1750r.Jego syn Jakub okolo 1820r osiedlił się w Polsce.
Pozdrawiam.
krystyna21 pisze:Krystyno,
Mogę wysłać prośbę o kontakt do Андрій Коропецький jeśli podasz mi maila i napiszesz, co mam mu przekazać .
Pozdrawiam, Izabela
Witam,
Moi przodkowie Koropeccy pochodzą z okolic Lwowa.Znam trochę danych ,chciałabym porównać,poszerzyć poszukiwania.Najstarszy to Szczepan urodzony okolo 1750r.Jego syn Jakub okolo 1820r osiedlił się w Polsce.
Pozdrawiam.
Wysłałam prośbę o kontakt do Andrzeja.
Pozdrawiam, Izabela
krystyna21 napisał:
Krystyno,
Pozdrawiam, Izabela
Witam,
Pozdrawiam.
Wysłałam prośbę o kontakt do Andrzeja.
Pozdrawiam, Izabela
Dzień dobry proszę o pomoc osoby które mają dostęp do myheritage, ancestry o zasięgnięciu informacji o przodku Feliks,Rytka, Lucjan Rytka , Janina Rytka,Aleksander Rytka Zamieszkałych w Warszawie ul Chłodna 917 a obecnie chłodna 47 o koligacjach rodzinnych.
* Moderacja(c.k) Witamy na forum, dla przypomnienia Regulamin:
4. Formułowanie treści wiadomości (postów).
o. Na tym Forum każdy post podpisujemy: imieniem, lub imieniem i nazwiskiem.
- Zasada ta będzie rygorystycznie przypominana przez Administratora i Moderatorów. Nieprzestrzeganie jej sankcjonowane będzie ostrzeżeniem. Jeżeli każdorazowe podpisywanie postu jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis, który jest widoczny pod każdym wysłanym postem. Instrukcja jak to zrobić
Witam, chciałabym się skontaktować z właścicielem tego drzewa, ale nie mam abonamentu https://www.myheritage.pl/site-487759571/wojtaszczyk
Mój mail dusienka80[at]op.pl
Mamy wspólnych przodków, m.in. Leonarda i Józefę Ochockich.
Do Klaudii:
Prośbę o kontakt wysłałam do Marcina Wojtaszczyk.
Do Kopernik,
Przeważnie jest kilka osób o takim samym imieniu i nazwisku, przydałyby się jakieś daty, powiązania rodzinne. ..
Poniżej podaję dane jednej osoby, bo nie wiem, czy konkretnie o nią chodzi.
Feliks Rytka 1804 - 1888
Urodziny: 17 sty 1804
Śmierć: 17 kwi 1888
Żona: SCHOLASTYKA Rytka (z d. AmioŁkowska)
Dzieci:
Łucjan Rytka 1909 - 2013
Aleksander Rytka
Stefania Rytka
ZYGMUNT Rytka
Janina Rytka
Źródło: Witryna rodziny: RYTKA Web Site, Zaktualizowany dnia 14 gru 2017, Zarządca strony: GRAŻYNA RYTKA
Dzień dobry, bardzo proszę o informacje dotyczące Florentyny Ornoch (z d. Drabarek), ur. w 1883 r. oraz jej syna Piotra Ornocha ur. w 1918. Zarządca witryny My Heritage – Wacław Peda.
Czy mogę jeszcze prosić o informacje dotyczące Zofii Wierzbowskiej (z d. Gral) i jej męża Bolesława? Czy są może dostępne informacje dotyczące Karola Ornocha, ojca Władysława? Witryną My Heritage zarządza Piotr Imbierski.
Proszę pani Anno :
Zofia Wierzbowska (z d. Gral) Nie żyje
Mąż: Bolesław Wierzbowski
Dzieci:
Leopold Wierzbowski
Jan Wierzbowski
Źródło: Witryna rodziny: Michalik Web Site, Zaktualizowany dnia 8 cze 2017 Zarządca strony: Michalik
Bolesław Wierzbowski Nie żyje
Żona: Zofia Wierzbowska (z d. Gral)
Dzieci:
Leopold Wierzbowski
Jan Wierzbowski
Źródło: Witryna rodziny: Michalik Web Site, Zaktualizowany dnia 8 cze 2017 Zarządca strony: Michalik
Władysław Ornoch ? - 1970
Urodziny: Bojmie, Polska /ŻDZAR/
Śmierć: 1970 Żdżar, Naturalny/Podeszły wiek około 90 lat
Pochówek: Oleksin
Żona: Franciszka Ornoch (z d. Drabarek) ? - 1979
Dzieci:
Stanisława Plichta (z d. Ornoch) 1920 - 1995
<Poufne> Kurkus (z d. Ornoch)
<Poufne> Wołoch (z d. Ornoch)
Stefan Ornoch
Marian Ornoch
Źródło: Witryna rodziny: Witryna rodzinna, Zaktualizowany dnia 16 gru 2017 Zarządca strony: Piotr Imbierski
Na temat Karola Ornoch niestety nic nie ma.
Pozdrawiam, Izabela