Akty zgonu Michała Woźnego oraz jego ojca - OK

Tłumaczenia dokumentów napisanych w łacinie, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

tewu1992

Sympatyk

Akty zgonu Michała Woźnego oraz jego ojca - OK

Post autor: tewu1992 »

Bardzo proszę o przetłumaczenie dwóch wpisów. Dziękuję za wszelką pomoc!

https://drive.google.com/file/d/1wSCw5G ... sp=sharing

Pozdrawiam,
Tomasz
Ostatnio zmieniony ndz 11 lut 2018, 14:23 przez tewu1992, łącznie zmieniany 1 raz.
Gawroński_Zbigniew

Sympatyk

Akty zgonu Michała Woźnego oraz jego ojca

Post autor: Gawroński_Zbigniew »

16 marca, Kornaty.
Ja ojciec Filip Marcinkowski cysterski profes z Lądu czasowy proboszcz- komendarz w Ostrowie pochowałem od południowej strony na cmentarzu przy drzwiach w Ostrowie Michała Woźnego, półkmiecia poślubionego Józefie z Kozłowskich pozostawionej wdową, lat 28, wszystkimi Sakramentami zaopatrzonego moribundorum ex diuturno hydropico morbo*. Jegoż to dnia 14 o godzinie 10 przed południem pochowaliśmy na zewnątrz.

* - nie mam pojęcia co to za choróbsko go dopadło. Jakaś puchlina wodna, ale tu wiek nie pasuje, bo za młody. Jedyne logiczne do wieku to ciężka wada serca powodująca puchlinę albo niewydolność nerek z identycznymi objawami.

24 marca. Kornaty.
Ja co wyżej… … … pochowałem na cmentarzu od strony południowej Mateusza/Macieja Woźnego, wdowca, który przysięgał Magdalenie, ojca wyżej zapisanego pochowanego Michała, liczącego lat 72. zaopatrzonego wszystkimi Sakramentami, który dnia 22 po południu o godzinie 6 odszedł od życia z powodu cierpienia, po zmarłym jedynym synu, powziętego.

:( :( :(
Zbigniew
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - łacina”