Zwracam się z uprzejma prośbą o przetłumaczenie, o ile to możliwe aktu urodzenia w całości.
Akt nr 10 rok 1689, Paderewek. Rodzice to Albert Zembrowski i Krystyna Chądzyńska. Dziecko jak dobrze czytam urodziło się 27.02.1689.
Nie czytam imienia dziecka i rodziców chrzestnych.
Serdecznie pozdrawiam
Alicja
http://static.pokazywarka.pl/d/p/m/9d61 ... 1_orig.jpg
Akt urodzenia nr 10 rok 1689 Padarewek
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
brzoalicja

-
Danuta_Stojek

Akt urodzenia nr 10 rok 1689 Padarewek
Wygląda, że to chrzest bliźniąt, jedno z nich to Anna, drugie - ?
Chrzestni - tyle zdołałam odczytać - Urodzona Paderewska, Marianna Jadamowa, Paweł ...derewski ( może też Paderewski ).
27 lutego to na pewno data chrztu, czy i urodzin - trudno powiedzieć .... nie ma takiej informacji.
Przydałaby się pomoc kogoś z lepszym wzrokiem
Pozdrawiam,
Dana
Chrzestni - tyle zdołałam odczytać - Urodzona Paderewska, Marianna Jadamowa, Paweł ...derewski ( może też Paderewski ).
27 lutego to na pewno data chrztu, czy i urodzin - trudno powiedzieć .... nie ma takiej informacji.
Przydałaby się pomoc kogoś z lepszym wzrokiem
Pozdrawiam,
Dana
-
brzoalicja

-
Gawroński_Zbigniew

Paderewek parafia Sterdyń
Roku co wyżej dnia 27 lutego ja co wyżej ochrzciłem dziewczynki bliźniaczki szlachetnych Alberta Zembrzuskiego i Krystyny [z domu] Chądzińskiej, prawowitych małżonków, z których pierwszej dane zostało imię Anna a drugiej ..stina [Krystyna?]*. Chrzestni: …[?] Paderewska, Marianna Jadamowa, Paweł [Pa]derewski.
*- obstawiam Krystynę po matce.
Ja wykrzesałem tyle.
Pozdrawiam pięknie.
Akt jest trochę niekompletny jeśli chodzi o chrzestnych. Spodziewałbym się dopełnienia tego aktu, ponieważ, pomimo, że to nie jest napisane wygląda mi to na chrzest z tzw. prostej wody.
Roku co wyżej dnia 27 lutego ja co wyżej ochrzciłem dziewczynki bliźniaczki szlachetnych Alberta Zembrzuskiego i Krystyny [z domu] Chądzińskiej, prawowitych małżonków, z których pierwszej dane zostało imię Anna a drugiej ..stina [Krystyna?]*. Chrzestni: …[?] Paderewska, Marianna Jadamowa, Paweł [Pa]derewski.
*- obstawiam Krystynę po matce.
Ja wykrzesałem tyle.
Akt jest trochę niekompletny jeśli chodzi o chrzestnych. Spodziewałbym się dopełnienia tego aktu, ponieważ, pomimo, że to nie jest napisane wygląda mi to na chrzest z tzw. prostej wody.
Zbigniew
-
brzoalicja