Temat: "Szukam Chmielowiec Franciszek syn Władysław żona Stefania"
Poszukuje informacji o rodzinie: Stefania (ur. 1896) zona Franciszka Chmielowiec. Mieszkali w powiecie Cmolas, bo tam ochrzcili Władysława (ur.1934), swojego syna a mojego ojca.
Szukam Każdej informacji, np czy mieli rodzeństwo, ile mieli dzieci, gdzie zostali pochowani, skąd pochodzili. Proszę o kontakt osoby, które mogą mi pomóc w poszukiwaniach.
Renata290
re.skowrońska@gmail.com
Moderacja tematu [Sianin_1948]
Chmielowiec Franciszek syn Władysław żona Stefania - szukam
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Szukam Chmielowiec Franciszek syn Władysław żona Stefania
Dodaje do wiadomości informacje, że brat Władysława zginął na wojnie a Stefania została wywieziona do pracy ( do Niemiec?). Franciszek zmarł lub zginął również podczas wojny. Mój ojciec Władysław Chmielowiec był pod opieka rodziny o nazwisku Przybyło ( Kolbuszowa?)
witam,
"Chmielowiec" to popularne nazwisko w Kolbuszowej. Poszukam w swoich dokumentach, czy coś mam na ten temat.
Osobiście zajmuje sie genealogią Skowrońskich i Gumińskich z Kolbuszowej.
Pozdrawiam Patrycja
"Chmielowiec" to popularne nazwisko w Kolbuszowej. Poszukam w swoich dokumentach, czy coś mam na ten temat.
Osobiście zajmuje sie genealogią Skowrońskich i Gumińskich z Kolbuszowej.
Pozdrawiam Patrycja
Dziękuję za zainteresowanie.
Ja mieszkam w Bolesławcu i znalazłam w Legnicy na cmentarzu komunalnym grób Stefani Chmielowiec i Krystyny Kowalskiej ( wspólny grób). Nie wiem czy, to Stefania, której szukam. Może imię Krystyna będzie pomocne.
Mam tez informację o tym ,że jej nazwisko panieńskie mogło być Chmielowiec ( Chmielowicz lub Chmielowic).
Ja mieszkam w Bolesławcu i znalazłam w Legnicy na cmentarzu komunalnym grób Stefani Chmielowiec i Krystyny Kowalskiej ( wspólny grób). Nie wiem czy, to Stefania, której szukam. Może imię Krystyna będzie pomocne.
Mam tez informację o tym ,że jej nazwisko panieńskie mogło być Chmielowiec ( Chmielowicz lub Chmielowic).
- Krystyna.waw

- Podziękował: 6 times
Twój tato nie żyje?
W jego akcie zgonu powinno być panieńskie nazwisko matki.
Sprawdziłabym też kopertę dowodową - może się zachowała w urzędzie miasta/gminy.
Rodzina Przybyło - to było sądowne przysposobienie czy nieformalne? Bo może w dokumentach adopcyjnych coś byś znalazła.
W jego akcie zgonu powinno być panieńskie nazwisko matki.
Sprawdziłabym też kopertę dowodową - może się zachowała w urzędzie miasta/gminy.
Rodzina Przybyło - to było sądowne przysposobienie czy nieformalne? Bo może w dokumentach adopcyjnych coś byś znalazła.
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.