Geneteka - chętni do współpracy
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Krzysiek_Imiołek

-
Bernaciak_Łukasz

Ja z zapytaniem, jeśli nie ma danej parafii w genetece to należy rozumieć, że nikt jeszcze nie rozpoczął indeksowania w tej parafii?
Czy indeksy z każdej parafii mogą być publikowane w genetece, linki do nich np. z FS czy z szykajwarchiwach.pl ? Czy tych, których w genetece nie ma, oznacza, że brak jakiegoś porozumienia między PTG a parafią, kurią ?
Może trochę głupie pytanie, ale chciałem się dowiedzieć.
Zrobiłem indeksy dla jednej z parafii niebędącej w genetece, chciałem przesłać indeksy małżeństw. Jednakze admin mazowieckiego nie wstawia indeksów od około 3 tygodniu bodajże od 19 marca. Co się dziej ?
I jeszcze jedno pytanie, nie znam rosyjskiego, jest cały okres rusyfikacjii do zindeksowania w pparafii Odechów. Jeśli ktoś z Państwa jest chętny, ma tu przodków, a być może to rodzinne strony zachęcam do indeksacji okresu 1878-1914 na metryki.
http://metryki.genealodzy.pl/metryki.ph ... 4&zs=0149d
Czy indeksy z każdej parafii mogą być publikowane w genetece, linki do nich np. z FS czy z szykajwarchiwach.pl ? Czy tych, których w genetece nie ma, oznacza, że brak jakiegoś porozumienia między PTG a parafią, kurią ?
Może trochę głupie pytanie, ale chciałem się dowiedzieć.
Zrobiłem indeksy dla jednej z parafii niebędącej w genetece, chciałem przesłać indeksy małżeństw. Jednakze admin mazowieckiego nie wstawia indeksów od około 3 tygodniu bodajże od 19 marca. Co się dziej ?
I jeszcze jedno pytanie, nie znam rosyjskiego, jest cały okres rusyfikacjii do zindeksowania w pparafii Odechów. Jeśli ktoś z Państwa jest chętny, ma tu przodków, a być może to rodzinne strony zachęcam do indeksacji okresu 1878-1914 na metryki.
http://metryki.genealodzy.pl/metryki.ph ... 4&zs=0149d

Tak należy to rozumieć.Bernaciak_Łukasz pisze:Ja z zapytaniem, jeśli nie ma danej parafii w genetece to należy rozumieć, że nikt jeszcze nie rozpoczął indeksowania w tej parafii?
Tak, z każdej. Linki dajemy do tego źródła, z którego indeksowaliśmy. Szczegółowe zasady indeksacji są tutaj:Bernaciak_Łukasz pisze: Czy indeksy z każdej parafii mogą być publikowane w genetece, linki do nich np. z FS czy z szykajwarchiwach.pl ? Czy tych, których w genetece nie ma, oznacza, że brak jakiegoś porozumienia między PTG a parafią, kurią ?
http://geneteka.genealodzy.pl/jak-indek ... p?lang=pol
http://geneteka.genealodzy.pl/jak-indeksowac-M.php
W razie wątpliwości należy się zgłosić do administratora danego terenu (adresy na dole stron podanych powyżej).
Nic się nie dzieje. Administratorzy czasem miewają dłuższe przerwy spowodowane świętami, urlopem, zdarzeniami losowymi etc.Bernaciak_Łukasz pisze: Zrobiłem indeksy dla jednej z parafii niebędącej w genetece, chciałem przesłać indeksy małżeństw. Jednakze admin mazowieckiego nie wstawia indeksów od około 3 tygodniu bodajże od 19 marca. Co się dziej ?
Pozdrawiam,
Michał
Michał
- agnieszka5995

Do kogo wyslac indeksy z Wielkopolski?
Dzien dobry,
indeksy malzenstw ze Swarzędza wyslalam kilka dni temu do administratora geneteki bez odzewu. Jest sens dalej indeksowac, jesli nikt ich nie dodaje do geneteki?
Pozdrawiam Agnieszka
indeksy malzenstw ze Swarzędza wyslalam kilka dni temu do administratora geneteki bez odzewu. Jest sens dalej indeksowac, jesli nikt ich nie dodaje do geneteki?
Pozdrawiam Agnieszka
-
Jadwiga_Sibirska

Indeksy - mazowieckie
Dzień dobry, 29 marca wysłałam indeksy małżeństw z Wiskitek (mazowieckie) z zapytaniem o możliwość indeksowania dalszych roczników i również cisza.
Pozdrawiam, Jadwiga Sibirska.
Indeksy - mazowieckie
Prawdopodobnie tak jak napisano wcześniej admin mazowieckiego ma przerwę i trzeba poczekać aż wróci.
Pozdrawiam
Tomasz
Pozdrawiam
Tomasz
-
Jadwiga_Sibirska

Indeksy - mazowieckie
Hej, Tomaszu, przeczytałam, co napisano wcześniej i rozumiem, że każdy ma prawo do przerwy, ale czy w takiej sytuacji nie powinno być innego rozwiązania? Od 29 marca mogłam indeksować kolejne lata, a tak czekam, bo nie wiem, czy nie są "zaklepane" przez kogoś innego.
Pozdrawiam, Jadwiga.
Pozdrawiam, Jadwiga.
Re: Indeksy - mazowieckie
Zasoby w trakcie indeksacjiJadwiga_Sibirska pisze:... czekam, bo nie wiem, czy nie są "zaklepane" przez kogoś innego.
Pozdrawiam, Jadwiga.
http://geneteka.genealodzy.pl/plany.php?lang=pol
Pozdrawiam, Elżbieta Grabowska z d. Cibińska
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
-
Jadwiga_Sibirska

elgra pisze:Zasoby w trakcie indeksacjiJadwiga_Sibirska pisze:... czekam, bo nie wiem, czy nie są "zaklepane" przez kogoś innego.
Pozdrawiam, Jadwiga.
http://geneteka.genealodzy.pl/plany.php?lang=pol
Znam ten adres, ale gdy zaczynałam indeksowanie Pani administrator powiedziała mi, żeby każdy nowy projekt z nią skonsultować i tego się trzymam.
- Krystyna_Domańska

Jestem również administratorem proponuję indeksować jeśli niema miejscowości w rezerwacji to znaczy że jest wolna.I zgłosić tylko to co Pani zarezerwuje i po kłopocie 
Pozdrawiam Krystyna Domańska - Bzdak
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,
-
Maślanek_Joanna

Witam,
Ja też znam tę wersję, co Jadwiga, że indeksację należy uzgadniać z adminem regionalnym. W dniu 4 marca uzgodniłam (a przynajmniej tak mi się wydawało) z Katarzyna Rzeczycką, że biorę Brańszczyk. Nie przyszło mi do głowy gdzieś to jeszcze sprawdzać, bo dotychczas zawsze to działało (indeksowałam w kilku regionach). I co dziś widzę w "planach"? Że jestem przypisana tylko do małżeństw, a UZ są zarezerwowane dla Bogumiły Skrzypczak!!! I co teraz?! Zrobiłam 3000, tak: TRZY TYSIĄCE indeksów urodzeń - jeśli Bogusia zrobiła to samo, to kilka tygodni pracy jednej z nas pójdzie do kosza bo ktoś czegoś nie dopatrzył?!
Szanowni Admini - trochę szacunku dla pracy indeksujących!!! (Nic Waszemu wkładowi we wspólne dobro - genetekę - nie ujmując!).
Nie może być tak, że rezerwacje są równolegle z adminami i w "planach"! Albo-albo!
Joanna
PS. jeśli Bogusia zrobiła już te same 3 tys. indeksów to chyba szlak mnie trafi z bezsilnej złości - to taki prywatny wtręt
Ja też znam tę wersję, co Jadwiga, że indeksację należy uzgadniać z adminem regionalnym. W dniu 4 marca uzgodniłam (a przynajmniej tak mi się wydawało) z Katarzyna Rzeczycką, że biorę Brańszczyk. Nie przyszło mi do głowy gdzieś to jeszcze sprawdzać, bo dotychczas zawsze to działało (indeksowałam w kilku regionach). I co dziś widzę w "planach"? Że jestem przypisana tylko do małżeństw, a UZ są zarezerwowane dla Bogumiły Skrzypczak!!! I co teraz?! Zrobiłam 3000, tak: TRZY TYSIĄCE indeksów urodzeń - jeśli Bogusia zrobiła to samo, to kilka tygodni pracy jednej z nas pójdzie do kosza bo ktoś czegoś nie dopatrzył?!
Szanowni Admini - trochę szacunku dla pracy indeksujących!!! (Nic Waszemu wkładowi we wspólne dobro - genetekę - nie ujmując!).
Nie może być tak, że rezerwacje są równolegle z adminami i w "planach"! Albo-albo!
Joanna
PS. jeśli Bogusia zrobiła już te same 3 tys. indeksów to chyba szlak mnie trafi z bezsilnej złości - to taki prywatny wtręt
-
Jadwiga_Sibirska

Wysyłając indeksy 29 marca zgłosiłam chęć indeksacji kolejnych lat z danej parafii, ale nie otrzymałam potwierdzenia. Chciałam zrobić tak, jak Pani radzi, ale po tym, co napisała Joanna, chyba jednak się wstrzymam.Krystyna_Domańska pisze:Jestem również administratorem proponuję indeksować jeśli niema miejscowości w rezerwacji to znaczy że jest wolna.I zgłosić tylko to co Pani zarezerwuje i po kłopocie
Pozdrawiam serdecznie, Jadwiga Sibirska.
- Krystyna_Domańska

Maślanek_Joanna pisze:Witam,
Joanna
Pani Joasiu według rezerwacji Pani Bogumiła zarezerwowała po Pani , proszę najlepiej do nie napisać aby nie dublowała indeksów .Szkoda pracy
Brańszczyk Archiwum Diecezjalne w Płocku MZ Joanna Maślanek (05.03.2018): 1848-74 (M) Bogumiła Skrzypczak (17.03.2018): cały dostępny zakres (UZ)
Pozdrawiam Krystyna Domańska - Bzdak
-
Maślanek_Joanna

Oczywiście, że pierwsze, co zrobiłam to napisałam do Bogumiły. Ale do niej nie mam żadnych pretensji - jeśli widziała w planach, że coś jest wolne, to zarezerwowała i nic złego nie zrobiła, natomiast K.Rzeczycka po rozmowie ze mną powinna w tenże plan wpisać, że biorę cały Brańszczyk - tu jest problem - że równolegle można dogadywać się z adminem i niezależnie od tego rezerwować w tym planie. I to się rozjechało 
Pozdrawiam
J.
Pozdrawiam
J.