Pątnów pow. wieluński

Informacje o cmentarzach. Pomoc w wykonaniu lub uzyskaniu zdjęcia grobu ; w tym Informacje o Cmentarzach, Nekrologi, wyszukiwarki grobów..., linki

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

IwonaLGGC

Sympatyk

Pątnów pow. wieluński

Post autor: IwonaLGGC »

Jeśli jest tu ktoś z Pątnowa pod Wieluniem, bardzo proszę o zdjęcie lub dane z nagrobka Piotra Męcfela i Agnieszki Męcfel dd Janik. Nie znam ani dat urodzenia ani zgonów. Mogą być pochowani osobno. Lata w których mogli się urodzić to 1890-1915 +/-

Iwona
Maciey

Sympatyk

Post autor: Maciey »

Nie mam tych osób w drzewie, ale dysponuję dokładną genealogią rodziny Męczyków/Męcfelów z Dzietrznik dla XVIII i XIX wieku.

Pozdrawiam serdecznie
Maciej
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Arek_Bereza »

Z parafii Dzietrzniki są indeksy U a luka 1886-1905 do sprawdzenia samodzielnie
Np jest jeden Piotr http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 1961&y=228
można też zadzwonić do zarządcy cmentarza (parafia zapewne) i zapytać o daty pochówku (a może i coś więcej)
IwonaLGGC

Sympatyk

Teoretycznie ten Piotr mógłby pasować, gdyż wiem tylko, że miał czworo dzieci z czego jeden syn ur. się 1933r. w Pątnowie, nie wiem czy był pierwszym czy ostatnim dzieckiem. Gdyby Piotr ur. się 1899 r to 1933 miałby 34 lata. Tylko nie mogę tego zweryfikować, gdyż nie znam danych jego rodziców. Dlatego pisze o cmentarzu, bo gdybym znała datę zgonu Agnieszki to dowiedziałabym się skąd pochodziła, a tam może był ślub, a w akcie imiona rodziców.
Ciekawe czy Ks.Proboszcz jest przychylny takim prośbą?

A do Ciebie Maćku jeszcze się kiedyś odezwę, jak będę miała coś więcej.
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Arek_Bereza »

Zadzwoń do parafii zapytaj o pochówek, daty, imiona rodziców. W najgorszym razie usłyszysz "Nie"
Możesz przecież powiedzieć, że szukasz grobu kogoś bliskiego. Nawet daty zgonów będą ok, o resztę poprosisz USC w odpisach
IwonaLGGC

Sympatyk

Dzięki spróbuje coś z nic wycisnąć 8)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cmentarze”