Witajcie,
od jakiegoś czasu zajmujemy się genealogią rodziny Zawieracz. Mój dziadek - Bolesław Zawieracz urodził się 9 listopada 1935 roku w Nowej Wsi Szlacheckiej (obecnie Nowej Wsi) w gminie Brodnica (USC Jabłonowo Pomorskie). Był synem niezamężnej Heleny. Prócz mojego dziadka Helena miała jeszcze dwóch synów i córkę. Nie będę o nich pisać, bo są to osoby żyjące, z resztą - nie o nich chodzi.
W 1950 roku Helena Zawieracz poślubiła nieznanego mi z imienia pana o nazwisku Bejgrowicz, a już w 1951 roku zmarła. Pochowana w Suszu. Jej matką była, również niezamężna, Anna Zawieracz. Prócz Heleny miała jeszcze minimum dwie córki - Mariannę zamężną Basandowska i Bronisławę zamężną Szulc.
Kontaktów z rodzinami sióstr Heleny nie mam wcale. Wiem jedynie, co ustaliłam urzędowo, że Anna Zawieracz urodziła się 19 listopada 1886 w Łasinie z Antoniego i Marianny z Radeckich. I na tym moja wiedza się kończy.
Odnalazłam aky narodzin Anny, ale na tym wszystko się kończy. Prócz Anny nie mogę znaleźć zupełnie nic więcej. Przejrzałam chyba wszystkie okoliczne USC i parafie i nic.
Być może ktoś z Państwa natknął się na tę rodzinę? Być może ktoś ma ją w drzewie? Chętnie nawiążę kontakty
Pozdrawiam,
Judyta Zawieracz