Lechowicz par. Niegów
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
tomaszz1234
Lechowicz par. Niegów
"Rodzina Lechowiczów par. Niegów"
Szukam metryk Lechowiczów z parafii Niegów, szczególnie Jana Lechowicza urodzonego w 1900/1901 roku i jego rodziców (chodzi mi głównie o metryki urodzenia)
Szukam metryk Lechowiczów z parafii Niegów, szczególnie Jana Lechowicza urodzonego w 1900/1901 roku i jego rodziców (chodzi mi głównie o metryki urodzenia)
Ostatnio zmieniony ndz 30 lip 2017, 16:16 przez tomaszz1234, łącznie zmieniany 1 raz.
-
marzec_jadwiga

-
tomaszz1234
Niestety to nie ten Jan Lechowicz. Jest możliwość, że mogę znaleźć metrykę Jana Lechowicza z 1900/1901 roku i ich rodziców w internecie czy muszę czekać, aż ktoś uaktualni tę listę?marzec_jadwiga pisze:Witaj!
Parafia Niegów http://geneteka.genealodzy.pl/index.php ... =&to_date=
Jadwiga
-
tomaszz1234
Myślę, że tak. Jednak jeżeli nie, to na pewno został w Niegowie ochrzczony. Jeżeli nie urodził się w Niegowie, musiał urodzić się niedaleko.kujawa_cezary pisze:Tomaszu, czy może Janie, nie wiem bo nie podpisujesz swoich wpisów.
Poszukujesz Jana Lechowicza który miał się urodzić w Niegowie ok. 1900 roku. Parafia ta została zindeksowana bardzo kompleksowo, również w okresie który Cię interesuje. Jednak tam Jana nie ma. Wiesz może czyim był synem i czy rzeczywiście urodził się w Niegowie?
Odpowiadając na Twoje pytanie mogę napisać, że możesz poczekać aż ktoś uaktualni tę listę. Na pewno Cię poinformujemy jak coś nowego uda się znaleźć.
Pozdrawiam
-
tomaszz1234
Z czego co wiem w Niegowie został ochrzczony. Jeżeli nie w Niegowie, to w sąsiednich parafiach, ale wątpie, chociaż nie wiadomo. W Niegowie również brał ślub. To nazwisko nie jest bardzo popularne na tamtych terenach, więc może to była jego rodzina. Pochodzi również z tamtych terenów. Jeszcze chciałbym się spytać - jest jeszcze drugi Niegów?
W Polsce jest kilka miejscowości o nazwie Niegowo, Niegowa, Niegów. Jeśli chcesz pomocy, to tak jak napisał Cezary - podaj więcej danych.tomaszz1234 pisze:Z czego co wiem w Niegowie został ochrzczony. Jeżeli nie w Niegowie, to w sąsiednich parafiach, ale wątpie, chociaż nie wiadomo. W Niegowie również brał ślub. To nazwisko nie jest bardzo popularne na tamtych terenach, więc może to była jego rodzina. Pochodzi również z tamtych terenów. Jeszcze chciałbym się spytać - jest jeszcze drugi Niegów?
Jeśli posiadasz akt ślubu, to go zamieść. Podaj imiona rodziców.
I proszę podpisuj posty.
pozdrawiam
Eliza
-
tomaszz1234
Urodził się on na terenie gminy Zabrodzie, ślub brał w Niegowie. Oprócz tego są też w Zabrodziu parafie takie jak Kiciny czy Mostówka, ale dopiero od niedawna (pierwsza utworzona w 1957 a druga w 2003). Możliwe jest, że część metryk z Niegowa została tam przeniesiona? Co do ślubu był on brany najprawdopodobniej w 1933 roku i na cmentarzu w Niegowie jest pochowany, więc jest powiązany z tą parafią. Może coś jest na rzeczy i jego metryka została przeniesiona do tych parafii? Jest to w ogóle możliwe?
-
Sroczyński_Włodzimierz

Wiesz gdzie kiedy i kto brał ślub. Idź do usc sfotografuj akt małżeństwa i załączniki, akta zbiorowe, allegaty. Umieść w sieci, podaj link.
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
- Bialas_Malgorzata

o rodzicach nic nie wiadomo
może coś się nasunie....
W Drzewa genealogiczne MyHeritage
Jan Lechowicz
1901 - 1945
Urodziny: 1901
Chrzest: Parafia Rzymskokatolicka pw. Świętej Trójcy - Niegów
Ślub: Ślub z: Apolonia Lechowicz
1945
Parafia Świętej Trójcy w Niegowie
Śmierć: 1945
Niegów
Pochówek: Cmentarz Parafialny w Niegowie
Członkowie rodziny
Rodzice:
Nieznane
Nieznane Lechowicz
? - 1939
Żona:
Apolonia Lechowicz (z d. Michalik)
1915 - 2004
Dziecko:
<Poufne> Lechowicz
Źródło
Witryna rodziny:
Lechowicz Web Site
Zaktualizowany dnia 21 lut 2017 (5 miesięcy temu)80 profilów w jedno drzewo genealogiczne
Wyświetl pełny profil w tej witrynie
Zarządca strony:
Jan Lechowicz
Kontakt z Jan Lechowicz
zobacz też na cmentarzu
http://37.28.154.108/niegow/
może coś się nasunie....
W Drzewa genealogiczne MyHeritage
Jan Lechowicz
1901 - 1945
Urodziny: 1901
Chrzest: Parafia Rzymskokatolicka pw. Świętej Trójcy - Niegów
Ślub: Ślub z: Apolonia Lechowicz
1945
Parafia Świętej Trójcy w Niegowie
Śmierć: 1945
Niegów
Pochówek: Cmentarz Parafialny w Niegowie
Członkowie rodziny
Rodzice:
Nieznane
Nieznane Lechowicz
? - 1939
Żona:
Apolonia Lechowicz (z d. Michalik)
1915 - 2004
Dziecko:
<Poufne> Lechowicz
Źródło
Witryna rodziny:
Lechowicz Web Site
Zaktualizowany dnia 21 lut 2017 (5 miesięcy temu)80 profilów w jedno drzewo genealogiczne
Wyświetl pełny profil w tej witrynie
Zarządca strony:
Jan Lechowicz
Kontakt z Jan Lechowicz
zobacz też na cmentarzu
http://37.28.154.108/niegow/
-
tomaszz1234
Podsumuję wszystko co wiem - Jan Lechowicz pochodzi z terenów gminy Zabrodzie, wziął ślub z Apolonią Michalik (w 1933) pochodzącą również z tych terenów. Jest on pochowany na cmentarzu w Niegowie, zmarł w 1945 roku. Nie wiem jak nazywali się jego rodzice.
Jego metryka urodzenia musi więc być w parafii w Niegowie, ponieważ obejmowała ona wszystkie wsie w gminie Zabordzie, chyba że została gdzieś przeniesiona, na przykład do tych parafii które podałem wyżej, ale wątpię.
Jego metryka urodzenia musi więc być w parafii w Niegowie, ponieważ obejmowała ona wszystkie wsie w gminie Zabordzie, chyba że została gdzieś przeniesiona, na przykład do tych parafii które podałem wyżej, ale wątpię.
-
Arek_Bereza

-
zielonka.marcin